Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankovićev izzivalec ne bo tekmoval za "nek neobstoječ naziv najlepšega mesta na svetu"

Deli na:
Jankovićev izzivalec ne bo tekmoval za "nek neobstoječ naziv najlepšega mesta na svetu"

Dragan Matić - Foto: Bobo

Predstavniki ljubljanskega mestnega odbora SMC so danes tudi uradno vložili kandidature za bližajoče se lokalne volitve. Njihov kandidat za župana Ljubljane je Dragan Matić, ki je ob vložitvi kandidature za STA kot glavno točko programa izpostavil odmik "od načela, da je treba tekmovati za nek neobstoječ naziv najlepšega mesta na svetu".

Matić je ob vložitvi kandidature dejal, da se v medijih ustvarja vtis, da sta glavna favorita za župana aktualni župan Zoran Janković in kandidat SDS Anže Logar, a sam misli, da ne prvi ne drugi ne moreta biti alternativa. "Oba kandidata poznata samo en način vodenja velikih sistemov, bodisi naj bo to država bodisi občina, to je avtoritaren, kar pa želimo mi preseči. V mestno občino želimo vpeljati sodelovanje, spoštovanje mestnega sveta in partnerski odnos do četrtnih skupnosti, ki morajo dobiti svojo vlogo," je dejal.

Na oceno, da bo aktualnega župana kljub temu verjetno težko premagati, je odgovoril, da se bo to še pokazalo. Jankovićeva šibkost bi lahko bila predvsem pomanjkanje želje poslušati in slišati, je dejal. Ob tem je opozoril, da občina ljudem ne prisluhne zlasti, ko gre za posege v prostor: "Verjamem, da je marsikateri Ljubljančan tega že naveličan in si želi alternative."


Kot je dejal, se bo kot župan zavzemal za to, da bi Ljubljana postala prijazno mesto za vse prebivalce, predvsem za mlade in starejše, ki "potrebujejo še posebno pozornost, ko gre za reševanje njihovih stanovanjskih težav in opravljanje osnovnih življenjskih potreb". Izpostavil je tudi potrebo po ureditvi protipoplavne varnosti in prenovi javnega potniškega prometa.

Rezultata volitev v Ljubljani ne želi napovedovati, saj da se ne želi ukvarjati "z vedeževanjem". "Naša naloga je, da pripravimo dober program in ga čim bolje predstavimo volivcem ter na ta način prispevamo k čim boljši kampanji," je dodal.

Kandidature za ljubljanskega župana so poleg Matića do zdaj napovedali oz. vložili še aktualni župan Janković, kandidat SDS Logar, Mirko Brnič Jager (Zeleni Slovenije), Smiljan Mekicar (Dobra država) in Mihael Rihar (Naprej Slovenija).