cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankovićev čudežni deček Jaklič danes z zagovorom pred sodiščem

Deli na:
Jankovićev čudežni deček Jaklič danes z zagovorom pred sodiščem

Foto: Primož Lavre

V okviru sojenja v zadevi Vzajemna bo danes predvidoma svoj zagovor podal prvoobtoženi, nekdanji predsednik uprave zavarovalnice Marko Jaklič. Ostali soobtoženi pa bodo danes predvidoma dopolnjevali svoje zagovore, potem ko je tožilstvo spremenilo opise kaznivih dejanj.

Sojenje v tej zadevi se je začelo pred letom dni, nedavno pa je tožilstvo spremenilo opise kaznivih dejanj, ki naj bi jih obtoženi zagrešili, medtem ko očitana kazniva dejanja ostajajo ista.

Obtožnica v zadevi Vzajemna bremeni Marka Jakliča, nekdanja vodilna v podjetju S&T Saša Bergerja, Klavdija Godniča ter nekdanjega člana uprave Vzajemne Franca Henigmana.

Jaklič naj bi kot prvi mož Vzajemne preplačal naročene storitve pri S&T Slovenija, od njih pa v zameno dobil več kot 550.000 evrov. Vse naj bi se začelo leta 2004, ko je Vzajemna pod vodstvom Jakliča s S&T Slovenija sklenila krovno pogodbo in pri njem naročila vzpostavitev lastnega informacijskega sistema.

Denar naj bi potoval prek več povezanih podjetij S&T Slovenija v tujini in pozneje na podlagi domnevno fiktivnih svetovalnih pogodb končal na računu podjetja M-Kontakt, katerega lastnik je bil Boštjan Jaklič. To naj bi bilo po oceni preiskovalcev ustanovljeno z izključnim namenom pranja denarja Vzajemne, ki ga je nato prelilo v nepremičnine na Korčuli.

Berger, Godnič in Henigman so se zagovarjali v začetku glavne obravnave in so krivdo zanikali, Jaklič pa je napovedal, da se bo zagovarjal ob koncu dokaznega postopka.