Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankovič: To kar si je privoščil Pavlin, je višek pobalinstva

Deli na:
Jankovič: To kar si je privoščil Pavlin, je višek pobalinstva

Foto: Bobo

Župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković še vedno meni, da so Vevče boljša lokacija za Papir servis, ki zaradi izgube okoljevarstvenega dovoljenja za obratovanje zapira obrat, kot pa Vodmat, kjer so obratovali pred tem. Je pa treba odločitev sodišča spoštovati, je dodal.

Janković je na današnji novinarski konferenci opozoril, da v okolici obrata Papir servisa v Vevčah ni stanovanjskih hiš. Če drži, da v Papir servisu delajo le znotraj hale, potem bojazni za hrup v okolici ni, pravi župan, ki je bil tudi sam večkrat v hali. A odločbo sodišča je po njegovih besedah treba spoštovati.

Edina možnost je, da Agencija RS za okolje (Arso) na podlagi odločbe sodišča definira ponovno dovoljenje, kjer bi določil dnevno količino dovoljenih odpadkov.

Župan je komentiral tudi dogajanje na ponedeljkovi seji mestnega sveta. Ta je bila prekinjena, potem ko je Janković svetnika SDS Jerneja Pavlina zaradi snemanja s kamero izključil s seje. Svetniki so na predlog Jankovića in po pozivu ene od mestnih svetnic najprej glasovali o tem, ali Pavlin lahko snema sejo, in izglasovali, da tega ne sme početi. Statutarno-pravna komisija je nato predstavila še svoje mnenje, ki pravi, da je snemanje občinskih sej dovoljeno le, če se svetniki s tem strinjajo.


"To kar si je privoščil Pavlin, je višek pobalinstva," je danes ponovil Janković, ki sicer sam nima problemov s tem, da bi seje snemali. Sicer pa se mu zdi zanimivo, da je pri glasovanju snemanje seje podprl le en svetnik iz vrst SDS.

Tako po njegovih besedah sedaj čakajo na mnenje informacijske pooblaščenke glede snemanja sej mestnega sveta. Na podlagi tega mnenja bodo po potrebi šli v spremembo poslovnika mestnega sveta, da bi omogočal snemanje in prenašanje sej. Če bodo to storili, bodo v sodelovanju s partnerjem poskrbeli za snemanje in prenos preko spletne strani MOL. Za prenos bi sicer morali informacijsko prilagoditi spletno stran, je pojasnil župan.

Na današnji novinarski konferenci je predstavil tudi nekatera gradbena dela, ki jih trenutno izvajajo v Ljubljani. Pojasnil je, da v novi parkirni hiši Kozolec sedaj delajo podlago za temeljno ploščo. Tako pričakuje, da bo septembra prihodnje leto garaža odprta. Po županovih besedah je čakalna vrsta za to garažo izjemno dolga.

Glede ostalih gradbenih del pravi, da potekajo tako, kot je bilo predvideno z junija objavljeno časovnico. Časa je zmanjkalo le za dela na Ulici bratov Čebulj in Ulici bratov Kunovarjev v Bežigradu. "Vse, kar je bilo napovedano v datumih, mora biti končano. Če se pa kaj zalomi, mora biti pa obrazloženo, zakaj je do zamude prišlo," je dejal.