markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

Janković, Šrot znova župana

Deli na:

Po rezultatih vzporednih volitev sta v Ljubljani in Celju na županskih volitvah zmagala aktualna župana Zoran Janković in Bojan Šrot. V Mariboru naj bi bil rezultat zelo tesen in Franc Kangler naj bi bil z 49,3 odstotki glasov na pragu drugega kroga. Tudi v ostalih mestnih občinah naj bi se obetali drugi kroghi županskih volitev.

Po rezultatih vzporednih volitev sta v Ljubljani in Celju na županskih volitvah zmagala aktualna župana Zoran Janković in Bojan Šrot. V Mariboru naj bi bil rezultat zelo tesen in Franc Kangler naj bi bil z 49,3 odstotki glasov na pragu drugega kroga. Tudi v ostalih mestnih občinah naj bi se obetali drugi kroghi županskih volitev.

V obeh največjih slovenskih mestih, Ljubljani in Mariboru, po rezultatih vzporednih volitev, ki jih je za TV Slovenija in POP TV opravila Mediana, slavita listi aktualnih županov Zorana Jankovića in Franca Kanglerja. Večino v mestnem svetu je dobila le Jankovićeva lista, največ svetniških skupin pa bo v Novem mestu in Novi Gorici.

V mestni občini Ljubljana so volivci po podatkih vzporednih volitev kljub napovedim večino, in sicer 52,7 odstotka, namenili Listi Zorana Jankovića. Svetniška mesta so osvojile še SDS s 14,7 odstotka, SD z 8,9 odstotka, DeSUS s 5,8 odstotka, NSi s 4,9 odstotka ter LDS in Zeleni Slovenije s po 3,3 odstotka.

Tudi v Mariboru je največ glasov dobila skupna lista aktualnega župana Franca Kanglerja in SLS (19,8 odstotka). V mestnem svetu pa bo zastopanih še sedem strank. SDS je pripadlo 14,6 odstotka glasov, DeSUS 11 odstotkov, Listi za pravičnost in razvoj 7,6 odstotka, SD in LDS pa po sedem odstotkov. Sledita še Zeleni Slovenije (4,6 odstotka) in Zares (3,4 odstotka).

Kranjski mestni svet bo sestavljalo devet svetniških skupin. Najmočnejša bo SDS (18,7 odstotka), ki ji sledita SD (15,7 odstotka) in lista Hermine Krt (14,3 odstotka). V mestni svet so se uvrstile še Stranka za napredek krajevnih skupnosti, Zares, DeSUS, NSi, Mladi za Kranj in LDS.


V Celju bo po vzporednih volitvah v mestnem svetu zastopanih deset strank. Največ glasov je dobil SLS (21 odstotkov), sledijo SDS (17,3 odstotka), SD (12,2 odstotka) in DeSUS (11,2 odstotka). Svetniška mesta bodo pripadla še LDS, stranki Za delovna mesta (ZDM), Zares, Zelenim Slovenije, SNS in Celjski neodvisni listi.

Sodeč po vzporednih volitvah bo največ svetniških skupin, in sicer 12, v novomeškem mestnem svetu. Najmočneje bosta zastopana SDS (16,1 odstotka) in Zveza za Dolenjsko (15,9 odstotka). Sledijo pa SLS, DeSUS, LDS, SD, Lista Gregorja Macedonija, Zares, Radi imamo Novo mesto in podeželje, SNS, Slovenska pot in NSi.

Prav tako je v Novi Gorici v mestni svet uspelo priti 12 strankam in listam. SD je dobila največji delež glasov (18,2 odstotka), drugouvrščeni SDS 12,4 odstotka, sledi pa lista Roberta Goloba (10,9 odstotka). V mestnem svetu bodo še LDS, lista Trnovske in Banjške planote, Lista Gregorja Veličkova, NSi, DeSUS, Zveza za Primorsko, Zares, Lista obrti in podjetništva in SLS.

Vzporedne volitve so v Ljubljani zajele 1731 volivcev, v Mariboru 1875, v Kranju 1337, v Celju 1191, v Novem mestu 1121 in v Novi Gorici 1235.