stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković se spreneveda

Deli na:

Mlada Slovenija je v odzivu na današnje besede ljubljanskega župana Zorana Jankovića o lovljenju političnih točk zapisala, da se Janković "spreneveda in išče izgovore za neuspehe pri izpeljavi predvolilnih obljub". Kot so pojasnili, pri svojem delovanju in aktivnostih ne čutijo "nikakršne bolečine".

Mlada Slovenija je v odzivu na današnje besede ljubljanskega župana Zorana Jankovića o lovljenju političnih točk zapisala, da se Janković "spreneveda in išče izgovore za neuspehe pri izpeljavi predvolilnih obljub". Kot so pojasnili, pri svojem delovanju in aktivnostih ne čutijo "nikakršne bolečine".

"Vedno smo delovali in zagovarjali interese vseh mladih, ki jih politiki, kot je župan Janković, postavljajo na stranki tir," so predstavili v Mladi Sloveniji.

V podmladku so napovedali, si bodo še naprej prizadevali za ustavitev aktivnosti v zvezi s podražitvijo mesečnih avtobusnih vozovnic za dijake, študente in upokojence, ki nimajo stalnega bivališča v Ljubljani. Kot so zapisali, podpirajo tudi civilno iniciativo Tržnice ne damo pri prizadevanju za ohranitev ljubljanske tržnice, zato župana pozivajo, naj preneha z grožnjami, da bo zahteval povračilo škode, če se tržnice ne bo gradilo.

Župan je po njihovih ocenah v preteklih dveh letih "za svoje neuspehe krivil nekdanjo desnosredinsko vlado, v kateri je sodelovala tudi NSi, danes pa namesto vlade krivi civilno družbo in Mlado Slovenijo, ki zagovarjajo interese ljudi".

Mlada Slovenija je Jankoviću v petek očitala, da je ukinitev subvencije mesečnih vozovnic za dijake, študente in upokojence, ki nimajo stalnega prebivališča v Ljubljani, dokaz več, da je Ljubljana postala predvsem oderuška prestolnica do najšibkejših. Janković je na današnji novinarski konferenci v zvezi s tem dejal, da so ti očitki "poskus lovljenja političnih točk" in da jih vidi "kot odraz bolečine, da njihovega mnenja, programov in projektov državljani te republike niso priznali na zadnjih volitvah".

Župan je med drugim tudi omenil, da bodo za vse stroške, ki so nastali v zvezi s projektom garažne hiše pod ljubljansko tržnico, uveljavili škodo, če se projekt gradnje ustavi. Kot je znano, je namreč civilna iniciativa Tržnice ne damo v ponedeljek na upravno sodišče vložila tožbo za odpravo odloka ministrice za kulturo Majde Širca, s katerim je razveljavila odlok o razglasitvi Plečnikovih tržnic v Ljubljani za kulturni spomenik državnega pomena.