Joži Lesiček-glavna Nova Dobra karma

Ljubezen po domače: Joži iskreno o tem, kaj se ...

Mario1 -Foto-Adrijan Pregelj Svet24.si

Mario: »Smo trdoživi, prilagodljivi in ...

dominik strakl Reporter.si

Žan Mahnič dobil naslednika na vrhu podmladka ...

janez janša Svet24.si

Janša: Najkasneje v sredo bo prišlo do sprememb,...

šola, koronavirus, šolstvo, učenje Necenzurirano

Dragi mladi, krivi smo. Odrasli. #kolumna

Avgust Demšar 1 Odkrito.si

Ljubezen do detektivk mu je bila položena že v ...

Karmen Sunčana Lovrić, gabi boban Njena.si

Igralka serije Šverc komerc spregovorila o ...

Slovenija

Janković po pričakovanjih: na lokalnih volitvah bo znova kandidiral za župana

Deli na:
Janković po pričakovanjih: na lokalnih volitvah bo znova kandidiral za župana

Foto: Mare Vavpotič/M24

Ljubljanski župan Zoran Janković se bo na novembrskih volitvah potegoval za še četrti mandat. Kot je dejal, ga je v to prepričala velika želja, ki so jo izrazili prebivalci Ljubljane, izjemna ekipa in svetniki njegove liste. Janković je napovedal nekaj večjih projektov, ki ga čakajo v prihodnjem mandatu in za katere pravi, da bodo češnja na torti.

Janković je kot prvi kandidaturo za ljubljanskega župana napovedal na Dvornem trgu in Ljubljančane prosil, da mu namenijo zadostno število podpisov, ki jih potrebuje za vložitev kandidature. Te bodo prihodnji teden zbirali pred upravnimi enotami.

Še pred napovedjo se je župan, ki končuje tretji mandat, sestal s kandidati, ki se bodo 18. novembra potegovali za članstvo v mestnem svetu. "Moram priznati, da sem izjemno navdušen s kakšnim bogastvom znanja in srčnim pristopom so se predstavili," je dejal.

Župan prestolnice se je ozrl na pretekle dosežke in dejal, da je nanje izjemno ponosen. "Uvrščajo nas v sam svetovni vrh glede dosežkov, konkurenčni smo v vsem," je poudaril.

Za prihodnji mandat načrtuje še nekaj večjih projektov, ki pa bodo po njegovih besedah češnja na torti. Na področju infrastrukture je med drugim napovedal gradnjo kanalizacije, kolesarskih stez in obnove cest. Prenovo bo tako skupaj doživelo 20 odstotkov vseh cest v Ljubljani, je dejal.


Načrtujejo tudi gradnjo 1500 novih neprofitnih stanovanj, kar bo zadovoljilo 60 odstotkov želja. Na področju šolstva je napovedal prenovo treh osnovnih šol in gradnjo novega vrtca v Trnovem.

Prav tako bodo prenavljali ljubljanski zdravstveni dom. V Bežigradu ta že dobiva prizidek, "naslednja gradnja bo na Metelkovi, nato bomo zrušili in zgradili nov zdravstveni dom na Rudniku".

Na področju kulture, ki ji Ljubljana namenja 11 odstotkov poračuna, je izpostavil Cukrarno, ki naj bi zaživela v dveh letih, in Rog. "Čim nam bo sodišče izpraznilo Rog, gremo tja z bagri, porušimo stavbe, ki niso predvidene v prenovi, in začnemo z obnovo," je dejal.

Na športnem področju pa je dejal, da čakajo na gradbeno dovoljenje za prenovo atletskega stadiona v Šiški. Prav tako so se dogovorili za projektiranje pokritega olimpijskega bazena Ilirija, kupili so tudi bazen Vevče in porušeni teniški center v Tomačevem. Slednjega nameravajo obnoviti v javno-zasebnem partnerstvu.

Napoved kandidature je sklenil s pozivom, naj se novembrskih volitev udeleži čim večje število ljudi. Dotaknil pa se je še nove vladne ekipe, s katero si obeta dobro sodelovanje. "Brez Ljubljane republika ne bi mogla funkcionirati tako, kot funkcionira," je dejal.

Loading...