slovenska policija Svet24.si

V Štepanjskem naselju razstrelili bankomat

oder, sunek vetra, nuevo1 Svet24.si

Video: Sunek vetra porušil oder. umrlo je devet ...

1715284671-172a4526-1715284644961 Necenzurirano

Šolak bi kupil T-2, ki se rešuje pred stečajem....

Slovenka leta 2023 Reporter.si

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi...

pogacar 22 Ekipa24.si

Zmanjkuje mu prostora! Pogačar je enostavno ...

aleš Njena.si

Aleš Valič: Moja žena je prekrasna

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković ogorčen nad tem, kar vandali počno njegovi Ljubljani

Deli na:
Janković ogorčen nad tem, kar vandali počno njegovi Ljubljani

Zoran Janković - Foto: Jure Klobčar

Ljubljanski župan Zoran Janković je danes obsodil nedavne primere vandalizma v mestu. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so v zadnjih dneh objestneži na več lokacijah zažgali smetnjake, neznanec pa je namerno podtaknil požar na objektu nastajajočega športnega centra Ilirija in povzročil za okoli 300.000 evrov škode.

"V zadnjih dneh smo bili priča več primerom vandalizma v našem mestu in to ravno v času, ko s kampanjo 'Človek, čuvaj svoje mesto' opozarjamo na skrbno ravnanje do okolja, kar me izjemno žalosti," so povzeli Jankovićeve besede.

Po navedbah župana so trije mladostniki nedavno v ukradenem avtomobilu divjali po mestu in uničevali javne površine ter urbano opremo, na sredini nogometni tekmi med Olimpijo in Mariborom na stadionu v Stožicah pa je bilo uničenih več kot 300 sedežev.

"Takšna nerazumna dejanja so nesprejemljiva in jih ostro obsojam. Prav tako tudi kakršnokoli drugo obliko vandalizma, za katero mora veljati ničelna toleranca, kajti to je naše mesto," je Janković zapisal v izjavi. Izrazil je upanje, da bo policija čim prej našla storilce in jih ustrezno kaznovala.

Pri tem je opomnil tudi na spletno objavo o morebitnem napadu v šolah, ki je izzvala preplah v celi državi. Poudaril je, da je potegavščina Mestno občino Ljubljana, ki je v osnovnih šolah zagotovila varovanje, stala 130.000 evrov. Janković je zatrdil, da bodo v občini v vseh primerih od storilcev, ko bodo ti odkriti, terjali škodo. "Pomembno se je zavedati, da v Ljubljani različni živimo skupaj, zato moramo ohranjati in krepiti vrednote, kot so spoštovanje, strpnost in tovarištvo. V dobro vseh nas," je še zapisal.