Revija Reporter
Slovenija

Sta Janez Janša in Aleksandra Pivec par - zasebno?

M. M.
17 15.774

4. apr. 2023 6:00 Osveženo: 7:33 / 04. 4. 2023

Deli na:

Aleksandra Pivec

Aleš Cipot

Nekdanja predsednica Desusa in bivša kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je po tem, ko je na lanskih parlamentarnih volitvah klavrno pogorela s svojo stranko, očitno dvignila roke od politike. Ima že novo službo in po naših informacijah menda tudi novega spremljevalca.

Naši viri namigujejo, da naj bi bila Pivčeva zadnje mesece blizu z Janezom Janšo – ne, ne s tistim, na katerega najprej pomislite, temveč s soimenjakom, ki je najbolj znan kot lastnik smučarskega centra Krvavec.

Direktor Term Snovik Ivan Hribar, Aleksandra Pivec in poslovnež Janez Janša

Facebook/Terme Snovik


Krvavški Janez Janša in ptujska (oziroma zadnja leta ljubljanska) Aleksandra Pivec sta se konec januarja pokazala na praznovanju 21. obletnice Term Snovik, ki je njune skupne fotografije tudi objavila na svojem facebooku. Bežen pregled facebook profila Pivčeve pa pokaže, da je v minuli zimi veliko časa prebila na Krvavcu.

Terme so objavile tudi video posnetek njunega prihoda na praznovanje, v katerem kramljata z direktorjem Term Snovik Ivanom Hribarjem. (od 37 sekunde dalje)

Pred Janšo se je Pivčevo povezovalo z nekdanjim direktorjem DUTB in zdaj predsednikom uprave družbe Sava Turizem. Aleksandra Pivec je tedaj Prebila vztrajno skušala poriniti na pomembne funkcije, a kaj več od članstva v programskem svetu RTV Slovenija mu ni uspela urediti, saj ji ga ni uspelo spraviti v nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) ali Elesa.

Pivčevi je sicer lani spodletelo povezovanje z »originalnim« Janezom Janšo. Pred parlamentarnimi volitvami je sanjal o vstopu v parlament in nato novi koaliciji z Janšo ter vrnitvijo v vlado, a iz tega ni bilo nič. Njena stranka Naša dežela je kljub dragi volilni kampanji (Pivčeva je volivce snubila s plakatov, postavljenih po vsej Sloveniji) prepričala le 1,5 odstotka volivcev in ostala daleč pod volilnim pragom, za njo pa so ostali še veliki dolgovi in negotovost, kdo jih bo poplačal.

Zanimivo, Janez Janša s Krvavca se je med pandemijo covida-19 odmevno bodel z vlado Janeza Janše iz Grosupelj. Kljub prepovedi odpiranja smučišča je Krvavec protestno deloval, a le do prihoda inšpektorjev. Tedanji premier Janša je potezo soimenjaka tedaj komentiral: »Nekateri se ob pomoči #MSM dobesedno norčujejo iz našega zdravja in življenj.« Krvavški Janša je nedolgo po tej odmevni epizodi sam zbolel za covidom in celo pristal v bolnišnici.