državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Izvedenci o tragediji: Mladi mariborski nogometaši so divjali s 150 kilometri na uro

Deli na:
Izvedenci o tragediji: Mladi mariborski nogometaši so divjali s 150 kilometri na uro

Foto: iStock (slika je simbolična)

Mladi mariborski nogometaši so v tragični prometni nesreči pred dvema mesecema, v kateri sta dva od štirih izgubila življenje, po Tržaški cesti v Mariboru, kjer je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, vozili s hitrostjo med 150 do 165 kilometrov na uro, je po neuradnih informacijah časnika Večer pokazalo izvedeniško mnenje.

Vzrok nesreče je sicer bila vožnja skozi rdečo luč, že takoj po dogodku pa je bilo jasno tudi, da je 19-letni voznik, ki je v nesreči prav tako izgubil življenje, vozil bistveno prehitro.

Tragična prometna nesreča mladih nogometašev mariborskega nogometnega kluba, ki so se vračali s treninga v Rogozi, je 2. avgusta pretresla ne le Štajersko, ampak celotno Slovenijo. Devetnajstletni voznik je s črnim meganom v križišče pri trgovskem centru Rutar zapeljal pri rdeči luči. Ker se je pri tem umikal vozilu, ki se je pravilno vključevalo na cesto, je trčil v steber za prometno signalizacijo, zaradi česar je vozilo preklalo na pol.

Policisti so po pisanju časnika napovedali, da bodo ugotovitve o tem, kako hitro je vozil mladi nogometaš, prepustili izvedencem, govorice o tem, da naj bi šlo za tekmovanje po cesti, pa so zavrnili kmalu po nesreči.

Na Policijski upravi Maribor neuradnih informacij Večera niso želeli komentirati, ker da izvedenskega mnenja še niso prejeli. Tudi ko ga bodo, pa ga zaradi varovanja osebnih podatkov njihovih izsledkov ne bodo predstavili javnosti, pač pa le pristojnemu tožilstvu.

Na policiji tako niso komentirali niti informacij časnika, da naj bi toksikološka analiza pri vozniku pokazala vsebnost alkohola v krvi. Ta naj bi bila sicer daleč pod zakonsko dovoljeno mejo, a ne za mlade voznike, ki do 21. leta starosti v krvi alkohola ne smejo imeti.