Andrej Škufca Odkrito.si

Ah, ljubezen! Andrej Škufca se je tako potrudil ...

aura Svet24.si

Test: kakšna je vaša avra?

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

Marko Vozelj Njena.si

Čustveni dan za Marka Vozlja

Slovenija

Izstopi iz SDS v Celju

Deli na:

Iz SDS so v četrtek izstopili štirje celjski mestni svetniki, in sicer Denis Padjan, Zlatko Lukaščik, Lidia Majerič in Alenka Pustinek ter strokovni sodelavec svetniške skupine Tomaž - Marjan Jeglič. Pri notarju pa so omenjeni svetniki preklicali izjavo o odstopu s funkcije svetnika, ki so jo morali podpisati ob kandidaturi leta 2006.

Iz SDS so v četrtek izstopili štirje celjski mestni svetniki, in sicer Denis Padjan, Zlatko Lukaščik, Lidia Majerič in Alenka Pustinek ter strokovni sodelavec svetniške skupine Tomaž - Marjan Jeglič. Pri notarju pa so omenjeni svetniki preklicali izjavo o odstopu s funkcije svetnika, ki so jo morali podpisati ob kandidaturi leta 2006.

Predsednik MO SDS Celje Janko Požežnik v sporočilu za javnost pravi, da izstop štirih svetnikov in enega člana ni presenečenje, saj je teh 5 članov od skupno 808 članov Mestnega odbora SDS Celje že nekaj let kazalo različne poglede na delo Mestnega odbora SDS Celje in na delo stranke. "Vrhunec so ti različni pogledi dosegli v letu 2008. Zato je Izvršilni odbor SDS sklical oktobra 2008 izredno konferenco v Celju. Na sklic konference se je teh 5 članov pritožilo in Nadzorni odbor SDS je njihovo pritožbo zavrnil. Kar je jasen znak, da je bila konferenca sklicana v skladu z Statutom in drugimi akti stranke." Požežnik nadaljuje, da je izredna konferenca potekala tako, da je 12 članov od skupno 147 udeležencev želelo preprečiti sklic konference, ki jo je sklical Izvršilni odbor in predsednik SDS Janez Janša, vodil pa jo je član IO. "Ker s tem niso uspeli, so zapustili konferenco. Ostalo je 135 prisotnih delegatov, ki so soglasno izvolili novo vodstvo. Izstop iz stranke in svetniške skupine je osebna odločitev vsakega posameznika, ki je ne moremo komentirati. Mestni odbor SDS Celje po izredni konferenci deluje složno in učinkovito z novo energijo, ki so jo prinesli novo izvoljeni člani vodstva in številni novi člani, ki so v zadnjih mesecih pristopili v Mestni odbor SDS Celje."  

 

 

Na drugi strani mestni svetnik Denis Pedjan pojasnjuje,

 da so se za izstop iz stranke odločili, ker je bila lanska volilna konferenca celjskega mestnega odbora SDS nedemokratična in sklicana v nasprotju s statutom. Kot navaja Padjan, je bil sklep o sklicu sprejet na podlagi neresnic in laži, svetnikom in dolgoletnim članom pa je bilo onemogočeno kandidiranje za organe mestnega odbora, v katerega so bili potem imenovani ljudje, ki so v stranko šele vstopili.

Omenjeni celjski svetniki poudarjajo, da so v skladu s statutom pristojnemu organu SDS podali pritožbo zoper sklic in izvedbo volilne konference, vendar jim je ta organ na žaljiv način pritožbo zavrnil. Opozarjajo tudi, da se kljub dobremu volilnemu uspehu na lokalnih volitvah leta 2006 žalitve na njihov račun stopnjujejo in se jim nenehno grozi z izključitvami.

"Ne glede na to, da svetniška skupina deluje v dobrobit razvoja Celja, predsednik celjskega mestnega odbora SDS s svojim samovoljnim delovanjem onemogoča delo svetniške skupine. Tako je zamenjal ključavnico na prostorih svetniške skupine, izključil je možnost uporabe interneta v pisarni in na druge načine onemogočal delo svetnikov. Na politični koordinaciji pri celjskemu županu pa pogostokrat predstavlja stranko brez predhodnega posveta in sodelovanja s svetniško skupino," je zapisano v izjavi za javnost.

V SDS so se celjski mestni svetniki pripravljeni vrniti, ko se bo zamenjalo vodstvo celjskega mestnega odbora stranke in se bo, kot dodajajo, vanj vrnila demokracija.

Loading...