Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Izredna seja v Tržiču

Deli na:

Bivši tržiški župan in nekdanji poslanec Pavel Rupar je v imenu svetniške skupine SDS danes ponovno zahteval sklic izredne seje občinskega sveta. Seja, ki je bila v petek zvečer, namreč po njegovem mnenju ni bila pravilno sklicana, zato se je tudi ni udeležil. Ob tem je Rupar danes znova napovedal ovadbe zoper vodstvo občine.

Bivši tržiški župan in nekdanji poslanec Pavel Rupar je v imenu svetniške skupine SDS danes ponovno zahteval sklic izredne seje občinskega sveta. Seja, ki je bila v petek zvečer, namreč po njegovem mnenju ni bila pravilno sklicana, zato se je tudi ni udeležil. Ob tem je Rupar danes znova napovedal ovadbe zoper vodstvo občine.

V petek zvečer je na zahtevo Ruparja in ostalih članov svetniške skupine SDS potekala izredna seja občinskega sveta, na kateri naj bi obravnavali nekatere domnevne nepravilnosti pri vodenju občine in Komunale Tržič. Vendar se prav tisti, ki so sejo zahtevali, le-te niso udeležili, ker naj bi bila sklicana v neprimernem času in brez gradiva ter z drugačnimi sklepi od predlaganih. Zbran občinski svet tako ni bil sklepčen, seja pa se je zaključila še preden se je dobro začela.

"Ruparja smo na seji pričakovali, a ga žal ni bilo," je poudaril tržiški župan Borut Sajovic, ki je bil po doslej še neuradnih podatkih v nedeljo ponovno izvoljen za poslanca državnega zbora. Kot je pojasnil, so sicer trije svetniki SDS prišli na sejo, ob tem pa so bili ogorčeni, da je Rupar brez njihove vednosti odpovedal njihovo udeležbo. Zato Sajovic meni, da morajo znotraj tržiške SDS razčistiti, kdo vodi stranko in kako. Rupar namreč uradno ni več predsednik tržiškega odbora SDS, saj je dejal, da se bo iz politike umaknil in posvetil gospodarstvu.

Sajovicu se zdi povsem neresno, da nekdo zahteva sklic izredne seje, a se je ne udeleži, čeprav je bila sklicana po vseh zakonih in pravilih, ter nato zahteva ponoven sklic. Glede danes posredovane zahteve s strani Ruparja pa je pojasnil, da vloga za sklic seje ni popolna in da bodo, če jo bo SDS dopolnil, na redni seji 1. oktobra svetniki govorili tudi o tem, kako obravnavati zahtevane točke.

Rupar pa je danes v pismu medijem zapisal, da je župan po vseh zakonih dolžan upoštevati zahtevo svetnikov. Njegovo vedenje je po Ruparjevem mnenju v nasprotju z vsemi standardi demokracije in zakoni. "Ker si Sajovic zakone jemlje v svoje roke in poleg demokratičnih načel krši tudi druge zakone, bomo o sumih storitve kaznivih dejanj sami obvestili pristojno kriminalistično službo, državno tožilstvo, računsko sodišče in varuhinjo človekovih pravic," je poudaril Rupar in dodal, da bodo obvestili tudi mednarodne institucije za boj proti korupciji in pranju denarja ter pristojne v evropskih institucijah.