Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Izolan z gasilskim aparatom oropal trgovino

Deli na:
Izolan z gasilskim aparatom oropal trgovino

Foto: Arhiv Reporterja

Izolan je 18. junija na Veluščkovi ulici v Izoli v stanovanjskem bloku najprej ukradel gasilni aparat, kasneje pa ga je sprožil v bližnji trgovini in z blagajniške mize odnesel registrsko blagajno, so sporočili s Policijske uprave Koper. Policisti so kmalu po dogodku 33-letniku odvzeli prostost.

Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Koper, se je Izolan okoli 12. ure s kolesom pripeljal pred stanovanjski blok, kjer je na hodniku v pritličju vzel gasilni aparat. Z njim je nato odšel do bližnjega bloka na isti ulici, kjer si je nadel kapo s ščitnikom, čez katero si je poveznil kapuco ter si nadel sončna očala in rokavice. Z gasilnim aparatom v roki je odšel proti trgovini na Veluščkovi. Pri tem ga je opazovala stanovalka v neposredni bližini, ki je o tem obvestila policijo.

33-letnik je z gasilnim aparatom v roki vstopil skozi vhodna vrata v trgovino in sprožil gasilni aparat. Z blagajniške mize je izpulil celotno registrsko blagajno, nato pa trgovino zapustil in se s kolesom odpeljal v smeri Kajuhove ulice. O tem je trgovka takoj po dogodku obvestila policijo.


Na kraj dogodka sta takoj odšla policista policijske postaje Izola, ki sta tik pred prihodom do trgovine na Veluščkovi ulici opazila moškega, ki je ustrezal opisu, s kolesom in ga ustavila. V rokah je držal registrsko blagajno, policista pa sta mu odvzela prostost.

Policisti so z zbiranjem obvestil in dokazov ugotovili, da je 33-letnik poleg ropa trgovine na Veluščkovi in ukradenega gasilnega aparata storil še nekaj kaznivih dejanj: 11. junija je vlomil v trgovino in ukradel gotovino in cigarete, 28. maja je ukradel tri moška gorska kolesa v vrednosti 1800 evrov, 26. in 27. aprila pa je ukradel zdravila v vrednosti več kot tisoč evrov.

Izolana so policisti dan po prijetju s kazensko ovadbo privedli k koprskemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor, so še zapisali na PU Koper.