stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Iz Kolpe pri Otoku potegnili utopljenca iz Črnomlja

Deli na:
Iz Kolpe pri Otoku potegnili utopljenca iz Črnomlja

Foto: Bobo

Policisti Policijske uprave (PU) Novo mesto in reševalci so po sporočilu, da je vaščanka pri kraju Otok v Kolpi opazila negibnega človeka, v nedeljo zvečer iz vode potegnili 40-letnega moškega in ga skušali oživeti. Nekaj pred 21. uro je zdravnik potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo. Na utopljenčevem truplu sicer znakov nasilja niso odkrili.

S PU Novo mesto so sporočili, da so v reševalni akciji sodelovali tudi reševalci in gasilci, ki so moškega potegnili iz vode in ga skušali oživeti. Policisti pa so ugotovili, da gre za 40-letnega moškega iz okolice Črnomlja in o dogodku obvestili svojce.

Obvestili so tudi preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca ter opravili ogled. Po zaključeni preiskavi, zbranih obvestilih in opravljeni obdukciji bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU Novo mesto.

Po podatkih Generalne policijske uprave so se vključno z omenjenim primerom v Sloveniji letos utopili trije ljudje, enako število se jih je utopilo tudi med 1. januarjem in 9. julijem 2015. Lani se je skupaj utopilo 12 ljudi.

Sicer pa policisti kopalce opozarjajo, naj v vodo ne skačejo vroči in potni in da se mora kopalčevo telo vodni temperaturi privaditi postopno. Otroke brez varstva naj pri obali ali bregovih jezer in rek ter še manj v vodi ne puščajo same, hkrati pa naj na otroke, ki se igrajo ob vodi, pa čeprav plitvi, budno nadzorujejo.

Policija je med drugimi varnostnimi ukrepi ob kopanju navedla, da vodne blazine in drugi pripomočki za plavanje v vodi ne zagotavljajo popolne varnosti, da se ne sme plavati s polnim, pa tudi ne s popolnoma praznim želodcem. Da je po obilnem obroku treba s kopanjem počakati najmanj dve uri in da se je tudi pri kopanju treba izogibati alkoholnim pijačam.

Kopalci naj tudi ne skačejo v motno vodo, v plitvine ali na neznanih mestih, upoštevajo naj vremenske razmere. Sami naj ne plavajo na daljših razdaljah, na morju pa naj bodo pozorni tudi na valove in morske tokove.

Na kopališčih se naj ravnajo po določbah kopališkega reda in znakih, postavljenih na kopališču, ter po odredbah in navodilih reševalcev iz vode in drugih pristojnih.

Dodali so, da je sicer kopanje dovoljeno le v vodah, ki so namenjene tovrstni dejavnosti. V morju pa morajo biti kopalci, če ni drugače določeno, v mejah 150-metrskega obalnega pasu, je še opozorila policija.