Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so bili zapisi o tem, da naj bi mu prisluškovali ljudje iz kroga Janeza Janše, točni

Deli na:
So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so bili zapisi o tem, da naj bi mu prisluškovali ljudje iz kroga Janeza Janše, točni

Ivo Hvalica - Foto: Primož Lavre

Prisluškovalno napravo naj bi mu nastavili kar pri njem doma, Ivo Hvalica pozna celo osebo, ki mu je prisluškovala.

Ob zadnji prisluškovalni aferi brez dokazov, ki so jo lansirali v SDS, se velja spomniti na zgodbo iz leta 2011, ko je kontroverzni bloger Mitja Kunstelj zapisal, da je Janez Janša »naročil prisluškovanje in vdor v zasebno korespondenco nekdanjemu predsedniku Janezu Drnovšku, potem ko se je slednji umaknil na Zaplano in tam umrl.«

Poleg tega naj bi nezakonito prisluškovali tudi Lojzetu Peterletu, Andreju Bajuku in Ivu Hvalici. Takratna informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je o tem obvestila policijo, kjer so opravili preiskave in svoje ugotovitve predali pristojnim državnim tožilstvom.

Kunstelj je v svojem blogu Mikstone vodenje akcije prisluhov pripisal nekdanjemu poveljniku specialne brigade Moris Darko Njavru, ki pa je te zapise označil za »traparije«.

Hvalica je nastavil  »vabo«, informacijo, ki jo je zaupal nekomu, s katerim sta se že prej zmenila, nato se je ta informacija znašla pri osebi, za katero je sumil, da mu prisluškuje.

Ivo Hvalica verjame, da je bil zapis točen. Prisluškovalno napravo naj bi mu nastavili kar pri njem doma, pozna celo osebo, ki mu je prisluškovala. Nastavil je »vabo«, informacijo, ki jo je zaupal nekomu, s katerim sta se že prej zmenila, nato se je ta informacija znašla pri osebi, za katero je sumil, da mu prisluškuje.

Spomni se tudi vozil, ki so ga kot poslanca spremljala na poti od doma do Ljubljane, vendar je v tem primeru šlo za nasprotno stran. Tudi Lojze Peterle je leta 2011, ko je o prisluškovanju pisalo Delo, izrazil prepričanje, da so mu prisluškovali, vendar ne more reči, kdo vse. Dokazov za to nima, ima pa dovolj indicev, da mu ni prisluškovala samo ena stran.