fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

ženska Dobra karma

Bolezenski znaki se najprej najavijo v sanjah

pernod ricard Svet24.si

Šefi jih silijo, da v službi pijejo liker

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

V hrvaški prestolnici je potekala maša za Tita Dobra karma

Je Tito umrl kot musliman?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

Slovenija

Iračan blizu hrvaške meje v avtu tihotapil devet rojakov

Deli na:
Iračan blizu hrvaške meje v avtu tihotapil devet rojakov

Slovenski policisti bodo, kot kaže, morali kljub kadrovski podhranjenosti patruljirati še ob slovensko-italijanski meji. - Foto: Arhiv Svet24

Policijska patrulja je v ponedeljek sredi dneva v kraju Meje ob meji s Hrvaško ustavila Iračana, ki je v osebnem avtomobilu nemških registrskih tablic prevažal devet državljanov Iraka. Malo zatem so policisti v bližnjih Stojncih ustavili še drug osebni avtomobil, v katerem sta se prevažala dva Iračana, ki imata urejen status bivanja v Nemčiji.

Prijeto skupino tujcev policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Kdor se ukvarja s tem, da tujce, ki nimajo dovoljenja za vstop v Slovenijo ali prebivanje v njej, nezakonito spravlja na njeno ozemlje, jih po njem prevaža ali jim pomaga pri skrivanju ali kdor skupino dveh ali več takih tujcev za plačilo nezakonito spravi čez mejo ali ozemlje države, se kaznuje z zaporom do petih let in denarno kaznijo.

S tujci so imeli opravka tudi koprski policisti, ki jih je kolesar obvestil, da je na cesti Gradišče - Golac srečal skupino obnemoglih ljudi. Policisti so na kraju našli osem državljanov Afganistana, od tega so bili trije otroci. Vsi so zaprosili za azil, so sporočili s Policijske uprave Koper.

loading...
Loading...