kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Slovenija

Lucija Šikovec Ušaj v intervjuju: Janez Janša je človek kriznih razmer, v njih plava kot riba v vodi

Deli na:
Lucija Šikovec Ušaj v intervjuju: Janez Janša je človek kriznih razmer, v njih plava kot riba v vodi

Lucija Šikovec Ušaj, odvetnica in politična komentatorka - Foto: Primož Lavre

Odvetnica Lucija Šikovec Ušaj je komentirala prve tedne delovanja tretje Janševe vlade in njeno reševanje krize, ki je nastala z epidemijo koronavirusa.

Razložila je, zakaj se ji nekateri ukrepi vlade zdijo neživljenjski in pomanjkljivi; kaj meni o angažiranju Jelka Kacina in ali lahko Janez Janša zlorabi krizne razmere podobno kot Viktor Orban; kdo bo naslednji novi obraz slovenske politike.

Nekaj njenih izjav, ki jih boste lahko prebrali v intervjuju:

Osebno mislim, da je NIJZ najbolj odgovoren, da Šarec ni ukrepal. Pred njim pa minister za zdravje, ki seveda ni imel ustrezne ekipe, ki bi mu znala pravilno svetovati.

Ves svet je zamudil zaradi Kitajske, ki ni pravočasno obvestila WHO, torej svetovno zdravstveno organizacijo, nasprotno, epidemijo v Wuhanu je skrivala več tednov, če ne celo mesecev.

Nenazadnje Janša tudi ni vzel resno opozorila svoje žene, ki se je oglasila preko tviterja, da bi morali takoj zapreti šole in vrtce, in se je od njenega opozorila celo javno distanciral.

Marjan Šarec ni bil posrečena izbira za predsednika vlade, čeprav so ga ljudje imeli pravzaprav radi in bo očitno ostal v slovenski politiki, če se bo sam tako odločil.

Mene je samo strah, kar tudi večkrat ponovim, da bo vlada uspela pridobiti toliko nasprotnikov, da bo omogočila Levici, da na naslednjih volitvah zmaga.

Da razmišljajo v smeri izrednih razmer, je bilo razbrati iz tvita predsednika stranke SLS Marjana Podobnika, tesnega zaveznika stranke na oblasti, ki je preko tviterja celo pozval, da se poslance kazensko ovadi za njihovo glasovanje v DZ.

Samo najbolj zvesti člani SDS so se vrnili v reminiscenco, trezen človek ve, da gre čas naprej. Tudi sedaj, ko je videti, da stoji.

Kaj za vraga je delala veleposlanica RS v času epidemije na Kitajskem? Če se ne motim, je tam tudi obrambni ataše. Veleposlaništvo so zaprli 14.3., ko je Kitajska razglasila konec epidemije.

Tukaj se mi je, epidemija gor ali dol, zdelo hudo neokusno in nepravilno posmehovanje in žaljenje prejšnje vlade, pri tem pa trditi, da je minister za gospodarstvo svoje delo odlično opravljal. Ni ga.

Nemška nadvlada se je pokazala z zadrževanjem naših mask v Hamburgu, če je verjeti medijem, izdali so prepoved izvoza medicinske opreme in hkrati pozvali nemške zdravnike, ki so na delu v Švici, da pridejo v Nemčijo.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN TRAFIKI24

Foto: Reporter - št. 14, 2020

loading...
Loading...