Zaljubljena Naomi Odkrito.si

Zaljubljena Naomi Campbell

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 18. marca

helena blagne, kristijan blagne Svet24.si

Pevska diva s sinom odšla na skrivni dopust

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

ivica 1 Njena.si

Zvezde plešejo: Je res prestara za metanje po ...

Zala Đurić Ribič in Tanja Ribič Njena.si

Tanja Ribič odhaja v New York

Slovenija

Intervju - Bojan Dobovšek: Stare strukture ohranjajo vpliv

Deli na:
Intervju - Bojan Dobovšek: Stare strukture ohranjajo vpliv

Foto: Primož Lavre

Če bodo Slovenci volili stare stranke, se morajo vprašati, ali so zadovoljni s to politiko in stanjem, ali sploh hočejo spremembe, ali pa jim je bilo ljubše živeti v prejšnjem nedemokratičnem zaprtem sistemu, pravi v pogovoru predsednik Dobre države dr. Bojan Dobovšek.

Stranka je sad večletnega dela, ni ideja, ki bi nekoga kar preblisknila. Vztrajajo pri načelu, da lahko trdno stranko zgradijo le od spodaj in da se veliko konkretnih problemov rešuje na lokalni ravni. »Ne tako kot nekatere nove stranke ali liste, pri katerih gre za piarovske projekte od zgoraj navzdol, ki nimajo ekipe in programa.« Do konca meseca bodo prepletli Slovenijo z lokalnimi in regionalnimi odbori.

Na ustanovnem kongresu ste napovedali prepih doline šentflorjanske ...

In vanj še vedno verjamem. Branje Cankarja, klasika slovenske moderne književnosti, hitro spodbudi vzporednice z današnjim časom, predvsem s političnimi razcepi in problemi v družbi. Tako ostre ideološke delitve na leve in desne so razlog številnih razprtij in cokla razvoja Slovenije. S stranko Dobra država te okvire presegamo, obrnjeni smo v prihodnost, usmerjeni v kvalitetno življenje vsakega posameznika in odprti za vse ljudi v naši družbi.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 Dobovšek pove, zakaj morajo slovenske vrednote sprejeti vsi, ki dobijo slovensko državljanstvo; zakaj želi z gradnjo svoje stranke začeti od spodaj, na lokalni ravni; kritizira velike piarovske projekte brez ekipe in programa; razkrije, da je Bojan Požar snubil njegovega generalnega sekretarja Petra Jamnika; opozarja, da stare strukture ohranjajo vpliv prek kadrovanja in razkrije, kako je to mogoče presekati; se sprašuje, kakšne informacije vlada dobiva od Sove.