državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Interpol s tiralico lovi Leonarda F. Peklarja

Deli na:
Interpol s tiralico lovi Leonarda F. Peklarja

Foto: Bobo

Interpol je na svoji spletni strani objavil tiralico za lastnikom svetovalnega podjetja Socius, vpletenim v sporne posle z SCT, Leonardom F. Peklarjem, ki se je izogibal priporu. V mednarodni tiralici je navedeno, da 48-letnega Peklarja iščejo zaradi suma zlorabe položaja. Sodišče je, kot poročajo Finance, tiralico odredilo že februarja.

Sodišče je za Peklarjem, ki se ni udeleževal sojenja v zadevi Big trading, najprej razpisalo pripor, nato pa še mednarodno tiralico. Tožilec Boštjan Jeglič je vztrajal, da je poslabšanje Peklarjevega zdravja, kar je obtoženi navajal kot razlog, da ne hodi na sodišče, očitno posledica začetka kazenskega postopka, zaradi česar je zahteval pripor.

Po informacijah tožilstva naj bi bil Peklar v Dubaju. Ker pa policija ne ve, kje točno se nahaja, so za njim razpisali tudi mednarodno tiralico.

V zadevi Big trading je po mnenju tožilstva spornih več nakazil SCT družbi Big Trading za domnevno fiktivne svetovalne posle v letih 2003 in 2004. SCT naj bi družbi Big trading plačal več kot 300.000 evrov za svetovanje pri korporativnem upravljanju in nekaterih poslih, del tega denarja pa naj bi se tudi prek nepremičnin vrnil v roke vodilnih v SCT.