Milan M Svet24.si

Ločitve, ki pretresajo slovensko politično sceno

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

Jurij Šorli, Tomaž Kokot Necenzurirano

Prvi poštar in minister – partnerja v poslih ...

DAVORIN KOPŠE, PARAPLEGIK Reporter.si

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z ...

dragic slovenija sekulic mm Ekipa24.si

Noro! Glejte, kaj je Dragić po dolgem času ...

mr-bean, rowan-atkinson, blackadder, johnny-english Odkrito.si

Rowan Atkinson proti čebeli

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Inštitut za varstvo pacientov posameznike z napotnico sprejema kot običajno

Deli na:
Inštitut za varstvo pacientov posameznike z napotnico sprejema kot običajno

Natalija Sakelšek, direktorica Inštituta za varstvo paciento - Foto: arhiv

V danih razmerah preprečevanja širjenja koronavirusa na Inštitutu za varnost pacientov upoštevajo vse ukrepe in spremljajo usmeritve pristojnih oblasti.

»Tako pacientov na Hrvaško ali v tujino na zdravstvene obravnave ne napotujemo, ker so vse naše partnerske zdravstvene ustanove v mirovanju in pacientov ne sprejemajo.

Naročanje pacientov po sistemu zdravljenja v tujini s povračilom stroškov zdravljenja sedaj izvajamo na način, da paciente z napotnico sprejemamo kot običajno, termin obravnave pa jim bomo sporočili takoj, ko Ministrstvo za zdravje v Sloveniji in na Hrvaškem odobri prost pretok pacientov.

V ta namen redno sledimo spremembam, priporočilom in ukrepom pristojnih institucij. Zdravje ljudi je na prvem mestu,« je povedala direktorica Inštituta za varstvo pacientov (IVP) Natalija Sakelšek. Običajno pa zdravljenje v tujini urejajo glede na potrebno zdravljenje pri pacientu.

»Tako imamo npr. ortopedske in nevrokirurške operacije ter specialistične zobozdravstvene storitve na Hrvaškem brez čakalne dobe s povračilom stroškov zdravljenja od ZZZS. Pri naših južnih sosedih in v veliko drugih tujih državah imamo lastno mrežo izvajalcev zdravstvenih storitev najvišjega kakovostnega nivoja, med njimi je za področje zobozdravstva in ortodontije tudi stalni sodni izvedenec za stomatologijo.

Uredimo celotno dokumentacijo za odobritev, povračilo stroškov zdravljenja v tujini, vsakega pacienta pa naročimo pri izvajalcu, ki je za zdravljenje njegove bolezni ali poškodbe vrhunsko usposobljeni,« je pojasnila Natalija Sakelšek. Več na: https://www.ivp.si/