Revija Reporter
Slovenija

Inšpektorji na pogorišču Ekosistemov niso odkrili večjih kršitev

STA

17. avg. 2017 6:00

Deli na:

Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami v podjetju Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu ni ugotovil večjih kršitev glede požarne varnosti.

Podjetju je naložil izdelavo nove dokumentacije požarne varnosti, novo usposabljanje zaposlenih in namestitev potrebne opreme za gašenje, če bo obrat spet deloval, poroča TV Slovenija.

Inšpekcijski nadzor so opravili nekaj dni po požaru. Podjetje je imelo izdelano oceno požarne ogroženosti, požarni red, načrt evakuacije in požarni red, ki so ga posredovali gasilski enoti. Vsi razen ene delavke so bili usposobljeni, vodili so predpisane evidence, nameščene in vzdrževane so imeli gasilne aparate, površine za gasilce so bile označene, je še poročala Televizija Slovenija.

Če bodo obrat ponovno odprli, morajo v podjetju na novo sprejeti nekaj ukrepov. Inšpekcija je po poročanju televizije še sporočila, da je velik del originalne dokumentacije v požaru zgorel, zato njihove ugotovitve temeljijo na podlagi pridobljene dokumentacije pooblaščenih izvajalcev in izjav direktorja podjetja.

Kriminalistična preiskava požara, ki je podružnico podjetja Ekosistemi zajel 20. julija, še poteka. Podjetje se sicer ukvarja s proizvodnjo vseh vrst lesnega goriva in proizvodnjo trdnih goriv iz nenevarnih odpadkov.