Princ Harry, princ William Svet24.si

Tako slabi so odnosi med Williamom in Harryjem ......

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

kaja casar mm Ekipa24.si

Bi jo prepoznali?! Vroča slovenska nogometna ...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Inšpekcijski nadzor na RTVS, Urbanija na dan stavke prevzel urejanje Poročil, Dnevnika in Odmevov

Deli na:
Inšpekcijski nadzor na RTVS, Urbanija na dan stavke prevzel urejanje Poročil, Dnevnika in Odmevov

Uroš Urbanija - Foto: Primož Lavre

Inšpektorat za delo danes na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) opravlja nadzor, povezan s ponedeljkovo stavko tamkajšnjih zaposlenih, so za STA potrdili na inšpektoratu. V Sindikatu novinarjev Slovenije so namreč na inšpektorat podali predhodno prijavo zaradi kršitev pravice do stavke.

Več informacij o nadzoru na inšpektoratu zaenkrat še ne morejo podati.

So pa v Sindikatu novinarjev Slovenije potrdili, da so na inšpektorat podali predhodno prijavo zaradi kršitev pravice do stavke. Kot so pojasnili, je bilo v času ponedeljkove stavke prijavljenih več kršitev, zato njihov seznam še dopolnjujejo, uradno prijavo pa bodo predvidoma oddali danes.

Novinarji na RTVS, združeni v koordinaciji novinarskih sindikatov zavoda, so namreč v ponedeljek izpeljali celodnevno opozorilno stavko, s čimer so opozorili na vse slabše razmere v javnem zavodu, šikaniranje zaposlenih ter grožnje z disciplinskimi postopki.

Stavkajoči pa so med drugim opozorili, da je tehnična služba na zahtevo generalnega vodstva dnevni urednici onemogočila urejanje spletne strani MMC. Predsednica generalnega vodstva stavkovnega odbora in koordinacije novinarskih sindikatov RTVS Helena Milinković pa je na večernem shodu poudarila tudi, da je direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija z blagoslovom generalnega direktorja in s pomočjo odgovorne urednice informativnega programa na dan stavke prevzel urejanje Poročil, Dnevnika in Odmevov, s tem pa prevzel stavko in jo oviral.