pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Indoktrinacija Titovih pionirčkov

Deli na:
Indoktrinacija Titovih pionirčkov

Foto: Arhiv Reporterja

Ko se sprašujemo, zakaj Slovenija postaja vedno manj demokratična država, to se potrjuje ne le s tem, da smo edina evropska država s političnim zapornikom, temveč z vedno pogostejšo prisotnostjo simbolov nekdanjega komunističnega režima, velja spomniti na več desetletij dolgo indoktrinacijo.

Ta je v primerjavi z drugimi nekdanjimi državami, ki so bile pod železno zaveso, pustila izjemno močne sledi. Tako vsak poskus opozarjanja na anomalije, ki se množijo vse od demokratičnih sprememb in slovenske osamosvojitve, zbudi neverjetno hud odpor. Najbolj vneti zagovorniki »pridobitev komunistične revolucije« se celo navdušujejo nad izstopom Slovenije iz Evropske unije, predstavnikom najpomembnejših državnih organov, kot se je potrdilo ob primeru Vesne Pavlič Pivk, predsednice okrajnega sodišča v Ljubljani, pa se zdi celo zabavno in nesporno nošenje zastave propadle totalitarne države ter oblačenje v uniforme nekdanjih Titovih pionirjev.

Propagandna mašinerija postaja vedno močnejša. Tako kot nekdanji »dragi pionirji«, kot se je glasil prijazen naslov v nekdanjem Pionirskem listu, bomo morda lahko znova izvedeli, da ni prav, če verjamemo lažnivim pravljicam o kraljevičih, zakletih gradovih in  kačah, ki nosijo zlate krone, temveč je bolje, če verjamemo v resnične stvari, »lepše od najlepših pravljic.« Te so se zgodile v eni izmed največjih držav na svetu, Rusiji, kjer je človek kot gospodar sveta začel spreminjati svet. V Pionirskem listu, namenjenemu pionirskemu podmladku, staremu od sedem do enajst let, ki ima ob slovesnem sprejemu v pionirsko organizacijo okoli vratu rdečo ruto ter na modri uniformi pripeto značko, je tudi zapisana resnica, da bo enkrat za vselej odpravljeno »izkoriščanje človeka po človeku«; da bodo uničene vse izkoriščevalske skupine, od bankirjev, veletrgovcev do veleposestnikov. Slavospev resnici so zapisali tudi v pravilnik zveze pionirjev, ki ga mora spoštovati vedno in povsod pravi pionir, pripravljen na prisego Za domovino s Titom naprej!