državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Indični krogi plesa noči čarovnic in lokalnih volitev v Murski Soboti

Deli na:
Indični krogi plesa noči čarovnic in lokalnih volitev v Murski Soboti

»Takoj, ko smo opazili, da je bilo vlomljeno, smo poklicali policijo. Očitno so neznanci poskušali odnesti 200 kilogramov težak sef, a jim ni uspelo. So pa ukradli okoli 200 vstopnic za prireditev Ples - noč čarovnic,« je minuli petek medijem sporočil Robert Celec, direktor Raziskovalno izobraževalnega središča (RIS) Rakičan ter bivši in novi svetnik v MS Mestne občine Murska Sobota. Po Celčevih besedah je bilo vlomljeno na območju recepcije, storilci pa naj bi prišli skozi okno.

O tej nočni akciji neznancev, ki so se zadovoljili z »le« 200 vstopnicami za ples Noč čarovnic, ki bo jutri pri rakičanski graščini, organizator pa je Celčev RIS, sta v bistvu poročala le dva spletna medija, Sobotainfo in Pomurec, ki ga obvladuje Robert Celec. 

Zanimivo, da so na Pomurcu pri tej »novici o vlomu in ukradenih 200 vstopnicah« blokirali komentarje, zdaj pa tudi novice več ni v arhivu prispevkov. Zato pa so toliko bolj zgovorni tisti na Sobotainfu: »To so tiste vstopnice, ki so bile razdeljene na Pušči pred volitvami? Pa zdaj manjkajo pri štetju denarja glede na število, res kakšno naključje. Celeca preiskujejo zaradi kupljenih glasov, baje naj bi tudi bili podkupljeni s kartami za noč čarovnic in dobi približni 200 preferenčnih glasov, in glej ga zlomka, zdaj pa njemu ukradejo 200 kart… bogi vse se mi smili samo ne vem, če bodo pristojni organi res odkrili resnico, prava filmska režija? Pa koga ti farbaš Celec? A misliš, da smo ovce?«

Celec trdi, da so neznanci naredili za 1500 evrov materialne škode. Stvar je v rokah policije. V njenih rokah je tudi ovadba, ker naj bi Robert Celec na listi SMC s pomočjo »kupljenih« preferenčnih glasov prišel v mestni svet  Murske Sobote. O tem sem pisal v prispevku Indični krogi lokalnih volitev v Murski Soboti na reporter.si. Ko sem o tej zadevi pozanimal na PU Murska Sobota, sem dobil zelo kratek in suhoparen odgovor »Zadeva o kateri sprašujete, je v fazi zbiranja obvestil, zato vam več informacij ne moremo posredovati.«

Zato sem si dovolil narisati nekaj indičnih krogov med lokalnimi volitvami, plesom Noč čarovnic v Rakičanu in seveda nočnim obiskom nepridipravov, ki so namesto 200 kilogramov težke blagajne odnesli le 200 oštevilčenih vstopnic za ples. 

Dejstvo je, da so o vstopnicah kot plačilnem sredstvu za preferenčni glas in tudi glas za županskega kandidata Aleksandra Jevška krožile številne bolj ali manj glasne govorice, pa tudi kako SMS sporočilo. Govorilo se je celo o kakih 200 vstopnicah, ki da so bile razdeljene za »nakup« preferenčnega glasu. Dejstvo je, da je bila zadeva predana policiji. In po logiki indičnega kroga sem le čakal, kdaj in na kak način se bo »legaliziral« primanjkljaj 200 vstopnic.  In zgodilo se je.

V noči z minulega četrtka na petek naj bi se pod okno recepcije RIS Rakičan pripeljala neznanca, stopila skozi okno in se z nožem lotila odpiranja blagajne. Ker naj jima ne bi uspelo, sta jo skušala odnesti, a sta zaradi teže odnehala in se zadovoljila le z 200 vstopnicami, ki jih je, »packa nemarna«, nekdo pustil na mizi. In zjutraj, ko gospod Robert Celec ves zgrožen ugotovi, da so bili okradeni, prijavi zadevo policiji, da naj poišče zlikovce. 

Prihodnji teden bo Robert Celec brez slehernega kančka slabe vesti prevzel »nov mandat« občinskega svetnika SMC v Murski Soboti. Indični krogi se kar sami od sebe prekrivajo, jih bo uspelo razbiti Policiji!?