Revija Reporter
Slovenija

Ime leta 2017: Melania Trump je Slovenijo postavila na politični zemljevid sveta

Jože Biščak

22. dec. 2017 11:59 Osveženo: 12:07 / 22. 12. 2017

Deli na:

Melania Trump je prva dama ZDA in najbolj vplivna Slovenka. Slovenijo je postavila na politični zemljevid sveta, Američani je ne zamenjujejo več s Slovaško.

Fotografije Melanie Trump v praznično okrašeni Beli hiši so jemale dih. Ljudje, ki imajo vsaj malo občutka za lepoto, niso čutili ničesar drugega kot veliko občudovanje in spoštovanje. In Melania, v čudoviti beli obleki Christiana Diorja s širokimi rokavi in tankim zlatim pasom, je delovala angelsko. Slovenka, ki je Američanom vrnila božič, preprosto ne naredi napačne poteze; je klasična in konservativna, zadržana in opora možu, govori potiho, ker ve, da ji ni treba naglas, da bi jo slišali – je taka, kot mora biti prva dama ZDA.
 
V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o letu v znamenju Melanie; zakaj je ameriška prva dama tudi po poroki s Trumpom ostala in bo ostala Slovenka; kako je ponosna na svoje slovenske korenije; kako je zaradi Melanie potica postala globalno prepoznavna slovenska jed; kako se povečuje zanimanje za slovensko kulturo; čemu se posveča ameriška prva dama; o prvi Slovenki, ki je postala globalna modna ikona.