alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

Polona Kranjc Njena.si

Polona želela domov, a mora v gozd

doncic young pm Ekipa24.si

Kakšna zaušnica DALLASU in Dončiću na prvi ...

Slovenija

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, Počivalšku naj bi speljal večino lokalnih odborov SMC

Deli na:
Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, Počivalšku naj bi speljal večino lokalnih odborov SMC

Igor Zorčič - Foto: Bobo

Predvidoma do konca leta naj bi skupina nepovezanih poslancev pod vodstvom predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča ustanovila novo stranko, ki bo na volitvah predstavljala vrednote izvirne SMC, ki jo je pred sedmimi leti ustanovil Miro Cerar.

»Odločil sem se, da se ne bom pridružil nobeni od obstoječih strank, ne opozicije in ne koalicije. Kako bo naprej, je še prezgodaj govoriti, javno ne želim komentirati, kaj se na tem področju dogaja,« je včeraj razkril za Delo in pri tem poudaril, da nima težav pri sodelovanju z opozicijo.

Nepovezani poslanci so imeli ponudbo, da se pridružijo SD (Igor Zorčič in Branimir Rajić) in LMŠ (Janja Sluga in Jurij Lep), z SAB se niso dogovarjali. Zelo pa je verjetno, da se bo nova stranka pridružila predvolilni koaliciji, ki jo bodo s sporazumom o povolilnem sodelovanju sklenile LMŠ, SD, SAB in Levica.


Po naših informacijah se bo Zorčičevi stranki, ki se sicer ne bo imenovala po njem, pridružila večina lokalnih odborov SMC, tako tistih, ki so že razpuščeni, kot tudi tistih, ki obstajajo le še na papirju in vztrajajo, ker se bojijo sankcij proti njihovim občinam. Zdravko Počivalšek naj bi namreč nekaterim že zagrozil z izgubo državnih ali evropskih sredstev, če ga ne bodo ubogali.

Po drugi strani se v SMC pripravljajo na združitev s stranko GAS Alojza Kovšce, preimenovanjem stranke in nato povezavo v skupino Povežimo Slovenijo, okoli katere so se že zbrali SLS Marjana Podobnika, NLS Franca Kanglerja, Zeleni Andreja Čuša in nekatere županske liste.

Združitveni kongres SMC in GAS naj bi bil predvidoma do konca leta, ko bo tudi znano novo ime stranke. Takrat naj bi predvidoma nastala tudi nova stranka nepovezanih poslancev. Se bo to zgodilo na isti dan, kot leta 1991 v primeru Demokratov, ki so zapustili kongres SDZ, ki se je preimenovala v Narodne demokrate, in nato v sosednji sobi ustanovili novo stranko?

Loading...