Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Igor Bavčar, koliko je ura?

Deli na:
Igor Bavčar, koliko je ura?

Foto: Primož Lavre

Nesojeni tajkun Igor Bavčar nosi uro švicarske znamke Panerai, model Luminor Regatta Rattrapante, cena je od 15 do 26 tisoč dolarjev, odvisno od prodajalca in sposobnosti pogajanj.

Po imenu sodeč naj bi bila primerna za zaljubljence v jadranje. Izdelali so jih zgolj 500, med tistimi, ki se ponašajo z njo je tudi ameriški igralec Sylvester Stallone. Pokriva jo odebeljeno safirno steklo, pašček je iz usnja, ohišje iz plemenitega jekla. Očitno je res ljubitelj ur Panerai, saj smo na njegovem zapestju ob drugem dogodku opazili še eno, vredno »zgolj« 13 tisoč dolarjev.

Bavčarju sicer zaradi finančno gospodarske krize ni uspelo olastniniti Istrabenza, ki ga je dolgo časa vodil. Maksima Holding, ki je bila prek družbe FB Investicije v njegovi lasti, je bila ključna pri (neuspešnem) poskusu menedžerskega prevzema Istrabenza. Zaradi krize je pred dvema letoma razglasila plačilno nesposobnost, prejšnji teden pa je v prisilni poravnavi uspela poplačati vse upnike. Še konec leta 2009 je imela v lasti četrtino deleža Istrabenza, potem, ko so ji pretežni del zasegli banki NLB in LHB, se je njen delež v Istrabenzu znižal na samo 0,08 odstotka. Hkrati zoper Bavčarja poteka kazenski postopek, osumljen je pranja denarja v zvezi s sumom zlorabe položaja in oškodovanja Pivovarne Laško od Boška Šrota.