Revija Reporter
Slovenija

Hvala ata, hvala mama: to so otroci bogatih Slovencev, ki si lahko privoščijo razkošna stanovanja v središču Ljubljane

Nenad Glücks
8 53.736

26. nov. 2023 11:21 Osveženo: 11:22 / 26. 11. 2023

Deli na:

Elitni Šumi center v središču Ljubljane

Primož Lavre

Otroci znanih (in premožnih) staršev so pokupili več stanovanj v elitnem stanovanjskem kompleksu Šumu v središču Ljubljane.

V zemljiški knjigi je med lastniki stanovanj v Šumiju vpisano ime Tineta Türka, sina nekdanjega direktorja Elesa Vitoslava Türka in nečaka nekdanjega predsednika republike Danila Türka. Tine Türk ima stalni naslov na Švedskem. Je prokurist podjetja Virtus, katerega direktor je njegov brat Toni Türk. Tinetovo stanovanje je veliko 105 kvadratnih metrov.

Še en sin v javnosti prepoznavnega očeta je lastnik nepremičnine v Šumiju. Gre za Petra Poliča, čigar oče Vladimir Polič je Američanom v devetdesetih letih prodal televizijo Kanal A. Ukvarjal se je s telemetrijo – merjenjem gledanosti televizijskih programov. Peter Polič vodi družinsko firmo Skupina P & P za nove tehnologije in elektroniko. Njegovo stanovanje je eno manjših, meri 60 kvadratnih metrov.

Jelka Taljat (s stalnim prebivališčem v Dubaju) je vdova po Zvonetu Taljatu, ustanovitelju borzne hiše Publikum. V Šumiju je lastnica 119 kvadratnih metrov velikega stanovanja v prestižnem petem nadstropju z odprto teraso, ki meri 27 kvadratnih metrov. Lastnica enega od stanovanj je tudi njuna hčerka Tina Taljat Mlakar, ki se ukvarja s slaščičarstvom. Njeno stanovanje v petem nadstropju je veliko kar 146 kvadratnih metrov.

Stanovanje Vita Petana, sina prvega človeka skupine DZS Bojana Petana, je veliko 110 kvadratnih metrov. Zaključujemo z enim od lokalnih politikov: župan občine Kanal ob Soči Miha Stegel si je v Šumiju privoščil stanovanje, veliko 132 kvadratnih metrov.