EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

sonja-plešnar Njena.si

'Vem, zakaj me ljudje obtožujejo, da sem ...

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

Slovenija

Huda ura v Ljubljani in okolici, drevesa so padala na ceste in parkirana vozila

Deli na:
Huda ura v Ljubljani in okolici, drevesa so padala na ceste in parkirana vozila

Foto: Bobo

Vremenska fronta, ki je v sredo zvečer prešla Slovenijo je prizadela predvsem Ljubljano in okolico, posamezne dogodke pa je uprava za zaščito in reševanje zabeležila tudi na območjih Cerknega, Braslovč, Rečice ob Savinji in Žalca ter Podvelke. Neurje z vetrom je podiralo drevje, razkrilo nekaj ostrešji objektov in poškodovalo drugo infrastrukturo.

Kot so sporočili iz uprave, se je drevje v večini primerov podrlo prek cestišč, v enem primeru je drevo padlo prek treh parkiranih osebnih vozil in eno izmed njih uničilo. Skupno so zabeležili štirinajst dogodkov, posledice na terenu pa so sanirali gasilci trinajstih gasilskih enot in delavci drugih služb.

Na območju Kamnika je podrto drevo poškodovalo dve osebni vozili in eno uničilo, močan veter je prevrnil drog železniške telekomunikacije nad državno cesto Mengeš-Duplica, v Srednji vasi je podrto drevo blokiralo državno cesto Kamnik-Ločica, v Šmarci pa je drevo zaprlo Bistriško cesto. V delu Kamnika je prišlo do izpada električne energije, ki ga odpravljajo delavci Elektra Ljubljana. Posledice neurja odpravljajo prostovoljna gasilska društva (PGD) Kamnik, Šmarca in Srednja vas, so zapisali na spletnih straneh uprave.

Gasilci PGD Lukovica so pri lovski koči v Čepljah odstranili drevo, ki je oviralo prevoznost ceste, prostovoljni gasilci v Mengšu pa so ponovno prekrili streho, ki jo je odkril veter.

Gasilci PGD Polje in Šinkov Turn so na območju Vodic ponovno prekrili streho in med potjo odstranili drevo s ceste. Veter je podrl tudi drog elektro napeljave, kar so sanirali delavci Elektra Ljubljana.

Loading...