Revija Reporter
Slovenija

Huda poškodba nemškega jadralnega padalca na Lijaku

STA

14. apr. 2022 11:18 Osveženo: 11:47 / 14. 4. 2022

Deli na:

Pri pristanku na pristajališču za jadralne padalce Lijak na območju naselja Šmihel pri Novi Gorici se je v sredo ob približno 14. uri hudo poškodoval 55-letni jadralni padalec iz Nemčije. Odpeljali so ga v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Po policijskih ugotovitvah je državljan Nemčije v lastni režiji vzletel z vzletišča Lijak. Po slabi uri leta je med spuščanjem proti pristajališču v Šmihelu v zraku želel narediti obrat, vendar mu je sunek vetra obrnil jadralno padalo, zato je s približno desetih metrov višine padel na bližnjo njivo. Po padcu je obležal, a je bil pri zavesti.

Reševalci iz Zdravstvenega doma Nova Gorica so ga oskrbeli in nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Šempeter pri Gorici.

Policija je o nesreči poleg preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov na ministrstvu za infrastrukturo. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo.