kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Slovenija

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: aktivistka trdi, da je direktor Teša Debeljak klical v uredništvo oddaje TVS in preprečil njen nastop

Deli na:
Huda obtožba na račun Tarče in Teša: aktivistka trdi, da je direktor Teša Debeljak klical v uredništvo oddaje TVS in preprečil njen nastop

Asmir Bečarević in Sara Bajec - Foto: Facebook

Aktivistka Sara Bajec iz Ljudske iniciativa Velenje (LIV) je direktorja Termoelektrarne Šoštanj Branka Debeljaka obtožila, da je njej in kolegu Asmirju Bečareviću preprečil nastop v včerajšnji oddaji Tarča na TV Slovenija

»Direktor Teša Branko Debeljak je osebno klical uredništvo Tarče in nama prepovedal vstop v prostore Termoelektrarne Šoštanj, kjer se je oddaja snemala,« je Sara Bajec povedala v videu, objavljenem na družbenih omrežjih.

Reševanje Termoelektrarne Šoštanj je bila tema včerajšnje oddaje Tarča. V improviziranem studiu v prostorij Teša so pred kamere stopili generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Tomaž Štokelj, minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer, župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, nekdanji politik Gregor Golobič in ekonomist Maks Tajnikar.

Sodeč po trditvah Bajčeve bi se morala naštetim pridružiti tudi ona in Asmir Bečarević, a jima je bil nastop preprečen. »Prepričan sem, da je direktor Teša Branko Debeljak dobil klic iz Holdinga slovenskih elektrarn, osebno od dr. Tomaža Štoklja, in naročil, da se nama prepove vstop. Zakaj to menim? Ker je dr. Tomaž Štokelj tudi mene osebno poklical in histerično vpil, kaj se grem in zakaj objavljam takšne neumnosti,« pravi Bečarević.

»Te neumnosti so dejstva, te neumnosti izhajajo iz letnih poročil in so številke. Očitno se je vodstvo HSE na čelu z ostalim energetskim lobijem, ki je ujel ne samo energetiko ampak celotno državo, boji, da se določena dejstva, določene številke iznesejo v živo na televizijskih ekranih,« je aktivist nadaljeval v videu.

Obljubil je, da to še ni konec in da bodo v Ljudski iniciativi Velenje te številke postopoma predstavljali javnosti. »Če ne gre z nacionalno televizijo, bo pa šlo z vašo pomočjo preko družbenih omrežij. Naj Slovenija izve, kaj počne energetski lobi in zakaj je elektrika v Sloveniji vedno dražja. Zakaj je ogrevanje v Sloveniji vedno dražje,« še dodaja Bečarević.