pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Huda Jama in Pahorjev grobar Danilo Türk

Deli na:
Huda Jama in Pahorjev grobar Danilo Türk

Foto: Bobo

Kljub neotesanim izjavam o drugorazrednih temah, odlikovanjih za udbovce in napadih na Pahorja in SD se Danilo Türk se še zmeraj predstavlja kot sredinski predsednik.

»Zanimivo je, da sem simetričnih očitkov deležen iz dveh ideološko nasprotujočih si strank. Torej delam prav. /…/ Zaradi mojih stališč so zamere nastajale tako na eni kot na drugi strani ideološkega in političnega spektra,« se je v nedavnem intervjuju za Delo »usredinjeval« predsednik države Danilo Türk. Seveda ni konkretno povedal, kateri dve stranki je imel v mislih. Gotovo pa ne Pozitivne Slovenije, katere predsednika Zorana Jankovića je predlagal za mandatarja. Pravzaprav je bil z njim vseskozi v več kot odličnih odnosih.

Da je popolnoma drugače z SDS, je znano. Vrhunec spora z SDS je pomenila afera Velikovec, ko je stranka na svoji spletni strani objavila nekatere med seboj pomešane dokumente, ki naj bi dokazovali, da je bil Danilo Türk kot predsednik komisije za manjšinska vprašanja pri SZDL obveščen o tem, da je bombni atentat v muzeju v Velikovcu leta 1979 organizirala slovenska SDV, na čelu katere sta bila Janez Zemljarič, nato pa Tomaž Ertl. Tega je pred tem (decembra 2009) odlikoval za njegove domnevne zasluge pri osamosvajanju Slovenije in s tem užalil predvsem volivce, ki so imeli z nekdanjo tajno komunistično službo težave oziroma njeno početje zavračajo.



Toda vrhunec neotesanosti je Türk dosegel, ko je na dan žena leta 2009 na vprašanje novinarjev, ali se bo šel poklonit žrtvam v Barbara rovu v Hudi Jami, odgovoril: »Danes sem tukaj zaradi prvorazredne teme, zato o drugorazrednih temah ne bom govoril.« Na dodatno vprašanje, ali so povojni poboji drugorazredna tema, je pojasnil: »Politične manipulacije okrog tega so.« In ko ga je ena od novinark opozorila, da so v rovih tudi ženske, je tenkočutno odvrnil, da »naj to raziščejo ljudje, ki raziskujejo.«

V TISKANI IZDAJI O NEKI DRUGI JAMI, KI JE ZA TÜRKA PRVORAZREDNA TEMA, IN O PREDSEDNIKOVEM SPODKOPAVANJU PAHORJA IN SD.