sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hrvati nam brez obvestila pošiljajo migrante: 1000 tu, 700 tam ...

Deli na:
Hrvati nam brez obvestila pošiljajo migrante: 1000 tu, 700 tam ...

Foto: Reuters

Okoli 1000 tujcev, domnevno migrantov, je nenapovedano prestopilo državno mejo na območju Zavrča. Tja so jih pripeljali s 15 avtobusi. Z mariborske policijske uprave so sporočili, da jih hrvaški varnostni organi o njihovem prihodu niso obvestili. Policisti so okoli 650 oseb prijeli v Zavrču, ostale pa v kraju Meje. Nekaj prej so policisti pri prečkanju meje na območju Orešja izsledili okoli 700 beguncev.

Policija je bila okoli 19.30 s strani domačinov obveščena, da je v bližini nogometnega stadiona Zavrč mejo nedovoljeno prečkala skupina okoli 1000 ljudi. Šlo naj bi za begunce. Nastanili jih bodo v tiste nastanitvene centre, ki še imajo proste kapacitete.

Na prometno-informacijskem centru sicer piše, da skupina pešcev ovira promet na cesti Zavrč-Ptuj.

S Slovenskih železnic pa so sporočili, da je železniška proga med Mariborom in Špiljami v Avstriji zaprta zaradi skupin beguncev, ki hodijo po progi. Po napovedi Slovenskih železnic bo proga zaprta predvidoma do torka do 12. ure.

Kot so za STA pojasnili na PU Maribor, so Avstrijci zaradi skupin prebežnikov, ki so se po progi iz Slovenije namenili v Avstrijo, zaustavili železniški promet med Špiljami in Gradcem.

Avstrijski varnostni organi so v večernih urah na nekdanjem mejnem prehodu Šentilj sprejeli še 500 beguncev. Skupno so jih danes sprejeli 1319. V nastanitvenem centru Šentilj ostaja 1388 oseb.

V sprejemnem centru Središče ob Dravi še vedno poteka registracija približno 400 migrantov, dodatno pa je bilo na mejnem prehodu Središče ob Dravi zvečer sprejetih 120 oseb. Z dvema avtobusoma so jih prepeljali v sprejemni center Gruškovje, kjer se trenutno nahaja 340 ljudi. Na mejnem prehodu Središče ob Dravi bodo še nocoj sprejeli dodatnih 330 beguncev, predvidoma jih bodo prepeljali v nastanitveni center v Gornji Radgoni.

700 na Orešju

Policisti na Bizeljskem so okoli 20. ure izsledili skupino približno 700 tujcev, ki je prestopila državno mejo na območju Orešja. Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, jih bodo prepeljali v namestitvene centre po državi. Poleg tega so na PU Novo mesto pojasnili, da jih hrvaški varnostni organi o njihovem prihodu niso obvestili.

V Slovenijo je sicer danes vstopilo že več kot 5000 največ prebežnikov, kar je največ doslej. Po pričakovanjih naj bi jih ponoči na mejo prišlo še okoli 2500.