pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hrpeljec je sredi ceste streljal na znanca, ki mu je razbil avto

Deli na:
Hrpeljec je sredi ceste streljal na znanca, ki mu je razbil avto

Foto: Arhiv Reporterja

Sedem mesecev po streljanju na hitri cesti skozi Koper se je zgodba v ponedeljek zaključila na sodišču. 25-letnik iz Hrpelj je na predobravnavnem naroku po dogovoru s tožilstvom priznal, da je streljal na 35-letnega Goričana in njegovo dekle. Sodnica mu je dosodila skoraj tri leta zapora, pišejo Primorske novice.

Do streljanja je prišlo konec januarja po sporu, ki je nastal, ker je 35-letnik iz Nove Gorice v prometni nesreči razbil avto, ki si ga je pred tem sposodil od Hrpeljca, ta pa je nato začel Goričana terjati za poplačilo škode.

Spor je prerasel v filmsko avtomobilsko zasledovanje. 25-letnik je Goričana na hitri cesti pri Kopru dohitel in ga poskušal z avtom blokirati, a mu ni uspelo. Nato je Hrpeljec potegnil pištolo in večkrat ustrelil proti drugemu avtomobilu in ga menda tudi zadel. V vozilu 35-letnika je bila tudi sopotnica.

Hrpeljec je ta teden na sodišču priznal še eno dejanje, in sicer, da sta z 31-letnikom, ki prav tako prihaja iz Hrpelj, v prvih dneh letošnjega leta pri Vidmu ukradla 10.000 evrov vreden avto. Med vožnjo proti Sloveniji ga je 25-letnik razbil in zbežal, 31-letnik pa ga je z izposojenim avtomobilom pobral na vzporedni cesti. Avtomobil mu je po poročanju Primorskih novic posodil 24-letnik iz Seče, ki je prav tako obtožen za dejanje, a ga sodišče ne more najti.

31-letnik je po dogovoru s tožilstvom dejanje ta teden priznal, sodnica pa mu je dosodila leto dni zapora, pišejo Primorske novice.