Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hri-bar dobil 50 tisoč študentskih evrov

Deli na:

Študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani je oddaji Radiotelevizije Slovenije (RTVS) Hri-bar namenila 50.000 evrov, poročajo mediji. Razkritje sponzorske pogodbe je od nacionalne televizijske hiše zahtevala informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar.

Študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani je oddaji Radiotelevizije Slovenije (RTVS) Hri-bar namenila 50.000 evrov, poročajo mediji. Razkritje sponzorske pogodbe je od nacionalne televizijske hiše zahtevala informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar.

Kot je v torek poročal spletni portal zurnal24.si, pogodba, ki je bila sklenjena zadnji dan lanskega leta, namenja dobrih 20.000 tisoč evrov brez DDV za sponzorstvo oddaje, 30.000 evrov bruto pa je bilo donacij. Po navedbah RTVS nimajo s ŠOU v Ljubljani sklenjene nobene druge pogodbe, piše spletni portal.

Predsednik ŠOU v Ljubljani Jernej Štromajer, ki številk do sedaj ni želel razkriti, je pred časom pojasnil, da so se za sponzorstvo odločili, ker je Hri-bar ena izmed bolj gledanih oddaj med njihovim ciljnim občinstvom, torej med mladimi od 18. do 25. leta starosti. Po njegovem mnenju je to zato odličen medij za oglaševanje dejavnosti študentske organizacije, med drugim Šouvizije ali Zavoda 4/4, piše Dnevnik.

Kot navajajo, je sicer proračun ŠOU v Ljubljani vsako leto visok okrog sedem milijonov evrov, lani pa jim je uspelo prihraniti slab milijon evrov, je pred časom povedal Štromajer.

Samostojna akademska skupina (SAS) je skupaj s še nekaterimi študentskimi poslanci vložila konstruktivno nezaupnico vladi ŠOU v Ljubljani, ki jo vodi Štromajer. Kot so takrat zapisali v SAS, so bile razlog številne nepravilnosti in nerazumno razsipno vodenje organizacije, "ki nikakor ne more biti v skladu s študentskimi interesi".

V študentski organizaciji so očitke o razsipništvu zavrnili in poudarili, da so študentom v socialni stiski lani med drugim namenili 150.000 evrov ter ukinili reprezentanco predsednika in vseh ministrov. Študentski zbor ŠOU v Ljubljani nezaupnice Štromajerju ni izglasoval.

Porabo denarja študentskih organizacij sicer nadzira nadzorna komisija Študentske organizacije Slovenije.

Popravek članka »RTV klovn Hribar dobil 50 tisoč študentskih evrov«, objavljenega 5. maja 2010 na spletni strani www.revija-reporter.si

Na spletni strani www.revija-reporter.si  je bil dne 5. maja 2010 objavljen članek z naslovom »RTV klovn Hribar dobil 50 tisoč študentskih evrov« v katerem je avtor članka v naslovu članka žaljivo označil voditelja oddaje HRI-BAR, Saša Hribarja in nepravilno in zavajajoče povzel vsebino besedila v zvezi z razkritjem Pogodbe o sponzorstvu in donatorstvu oddaje HRI-BAR, ki je bila sklenjena med RTV Slovenija in Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani.

Ni res, da je »…Hribar dobil 50 tisoč študentskih evrov«. Pogodba o sponzorstvu in donatorstvu oddaje HRI-BAR je bila sklenjena med RTV Slovenija in ŠOU v Ljubljani in se nanaša na oddajo HRI-BAR in ne na voditelja oddaje Saša Hribarja, kot bi lahko bralci in uporabniki vaše strani razumeli iz naslova članka. Smatramo, da je takšen naslov članka zavajajoč in žaljiv, zato vas pozivamo, da takoj objavite popravek v skladu z Zakonom o medijih.

S tem pa ne izključujemo, da ne bo g. Sašo Hribar v zvezi s tem člankom vložil zasebne tožbe.


Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija