Revija Reporter
Slovenija

Hojs razburil z zapisom, da bo izraelska tajna služba likvidirala vse teroriste: Fotografirajte četrtkov protest!

Igor Kršinar
1 3.118

17. okt. 2023 13:10 Osveženo: 13:19 / 17. 10. 2023

Deli na:

Aleš Hojs, podpredsednik SDS in notranji minister v zadnji vladi Janeza Janše

STA

»V mesecih in letih po terorističnem napadu na izraelske športnike, udeležence Olimpijskih iger v Münchnu l. 1972, je Mosad likvidiral vse, ki so sodelovali v organizaciji in izvedbi napada. Tudi tokrat, po terorju Hamasa nad nedolžnimi civilisti, bo tako. Fotografirajte četrtkov protest,« je na omrežju X zapisal Aleš Hojs, podpredsednik SDS in notranji minister v zadnji vladi Janeza Janše, zraven pa pripel fotografije likvidiranih operativcev teroristične organizacije Hamas.

V četrtek ob 17. uri bo namreč na Trgu republike v Ljubljani potekal shod, ki ga organizira Gibanje za pravice Palestincev. Organizatorji želijo s tem dogodkom izraziti solidarnost s Palestinci in obsoditi politiko apartheida, ki poteka v Gazi. Shod naj ne bi bil podpora Hamasu in antisemitizmu, ampak proti stopnjevanju nasilja in novim žrtvam med Palestinci in Izraelci.

Shodu se pridružuje tudi več kot 40 civilno družbenih organizacij, ki so pozvale vlado k takojšnjemu umiku podpore izraelski okupacijski politiki, med njimi so PIC Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja, Mirovni inštitut, Slovenska filantropija, Umanotera, Sindikat Mladi plus, Danes je nov dan, Ambasada Rog, Glas ljudstva, Mladi za podnebno pravičnost, Mesto žensk…

Hojsa smo zato vprašali, kaj sporoča s svojim zapisom, saj ga lahko razumemo, kot da bi bilo treba likvidirati udeležence četrtkovega protesta. »Na tem protestu bodo lahko tudi teroristi, denimo tisti, ki so v Sloveniji oprali milijardo dolarjev in so še vedno v Sloveniji. Znano je, da delovanje Hamasa financira Iran. Zato je treba fotografirati udeležence, da bodo Izraelci ugotovili, ali so med njimi tudi teroristi,« nam je odgovoril.

Podobno meni tudi prvak SDS Janez Janša, ki je pred dvema dnevoma na omrežju X delil poziv mednarodnega pravnika Miha Pogačnika, naj pofotkajo udeležence četrtkovega protesta, slikice pa pošljejo na veleposlaništvo ZDA. »Praktična ideja, kako pomagati zaustavljati terorizem v Sloveniji. Delite naprej!,« je ob tem dodal Janša.