Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hojs čestital policistom, ki so na Vranskem z avtobusa zvlekli in vklenili mladoletno dekle; oglasil se je tudi Janša

Deli na:
Hojs čestital policistom, ki so na Vranskem z avtobusa zvlekli in vklenili mladoletno dekle; oglasil se je tudi Janša

Vklenjeno dekle na avtobusni postaji Vransko. - Foto: Facebook

Na družbenih omrežjih so včeraj zaokrožile objave o mladoletnici, ki naj bi jo policisti na Vranskem obravnavali, ker na avtobusu ni nosila zaščitne maske, kasneje pa še vklenili v lisice. Zaradi incidenta se je razburil poslanec SD Matjaž Nemec, ki je notranjega ministra izzval: "Nepreklicno odstopljeni minister Aleš Hojs, a so to vaše usmeritve in obvezna navodila?" Hojs mu je odgovoril: "Policiji sem za strokovno in zakonito posredovanje že izrekel vse čestitke." Na Hojsovo stran se je postavil tudi premier Janez Janša, ki je odkrito spodbujanje k kršitvi pravil, ki varujejo javno zdravje, označil za zavržno.

Policista sta namreč včeraj na avtobusni postaji Vransko z zbiranjem obvestil ugotovila, da je potnica v Ljubljani vstopila na avtobus, pri tem pa ni upoštevala opozorila voznika avtobusa, da si mora nadeti obrazno zaščitno masko. Mladoletnica se je nato med vožnjo tudi nedostojno vedla do ostalih potnikov, so pojasnili na generalni policijski upravi.

Policista sta zaradi kršitve javnega reda in miru pristopila do potnice in hotela izvesti postopek, a dekle ni želelo sodelovati. Ker policista nista mogla ugotoviti njene identitete, sta jo seznanila, da jo bosta zaradi identifikacijskega postopka privedla v policijske prostore.

Dekletu sta ukazala, da mora zapustiti avtobus, česar pa ni hotela storiti. Policista sta nato uporabila silo in jo kljub upiranju odpeljala iz avtobusa in jo vklenila.

Na kraj dogodka je nato prišla mati potnice, s pomočjo katere so policisti potrdili njeno identiteto. Policista sta potnici po tem takoj snela lisice in postopek zaključila, so pojasnili na generalni policijski upravi.