Revija Reporter
Slovenija

Srhljivo: Hitlerjev občudovalec Urban Purgar bi z Judi počel to, kar so delali že nacisti

Marko Medvešek
22 4.720

4. nov. 2023 6:00 Osveženo: 8:17 / 05. 11. 2023

Deli na:

Urban Purgar

Bobo

Urban Purgar, razvpiti poveličevalec »heroja« Hitlerja, bi šel v letu 2023 stavbe, v katerih živijo Judje, označevat z Davidovo zvezdo.

»Treba je označt kje živijo te genocidneži,« je zapisal na omrežju X, potem ko je videl, da podobno že počnejo v Franciji. Svoje sledilce je odkrito pozval, naj mu sporočijo domovanja slovenskih Judov. »Lej dost jih mamo. Uničujejo našo družbo. Vse od feminizma, migrantov, lgbt sranja,.. do vojn je njihovo maslo. Pa še elito so nam pobil po vojni. Ne vem zakaj bi jih še toleriral,« je objavil Purgar svoje argumente za označevanje judovskih domov v Sloveniji.

Purgar je aktualno vojno med Izraelom in Hamasom ter izraelsko obstreljevanje palestinske Gaze izkoristil za širjenje antisemitizma, pri tem pa ni edini. Po tem ko so videli, da se javno mnenje v Sloveniji zaradi ogromnega števila civilnih žrtev v Gazi obrača proti Izraelu, so slovenski antisemiti nenadoma postali prijatelji Palestincev.

Po tem ko so videli, da se javno mnenje v Sloveniji zaradi ogromnega števila civilnih žrtev v Gazi obrača proti Izraelu, so slovenski antisemiti nenadoma postali prijatelji Palestincev.

Tudi tisti, ki muslimanov dejansko ne marajo in bi radi v križarski maniri Evropo branili pred hordami migrantov iz islamskega sveta (katerih prihod v Evropo naj bi bil spet posledica globalne judovske zarote proti krščanskemu svetu), se nenadoma zgražajo nad morijo v Gazi in objavljajo posnetke ubitih ali ranjenih palestinskih otrok.

Zanimivo, ti zdaj veliki prijatelji Palestincev ne v preteklosti ne zdaj niso zmogli pokazati podobne empatije do ukrajinskih žrtev ruske agresije, tudi jih niso tako zelo ganili posnetki ranjenih ali ubitih ukrajinskih otrok. Če jih sploh omenjajo, je to v primerjavah z Gazo, češ v letu in pol je umrlo veliko manj ukrajinskih otrok kot pa zdaj v nekaj tednih palestinskih.

Za slovenske antisemite je kar značilno, da so hkrati veliki rusofili. Purgar se je na primer navdušil ob novici, da naj bi razvpita ruska najemniška Wagnerjeva vojska libanonski Hezbolah zalagala z raketami, prejšnji teden pa je nestrpno čakal, da Hezbolah in Iran skupaj napovesta vojno Izraelu. Tudi drug zloglasni slovenski antisemit in rusofil Boštjan M. Zupančič zadnje tedne zavzema podobno stališče kot Purgar in ob zanj že običajnih teorijah zarote navija za uničenje Izraela.

Somišljenikov jima ne manjka in Gaza jih je opogumila, da so postali še glasnejši. Zato lahko Purgar javno poziva k metodam, ki so pred 80 leti privedle do holokavsta, in najde ljudi, ki mu pri tem prikimavajo. Da ne bo pomote, on, ki bi kopiral nacistično žigosanje Judov, zase trdi, da ni »naci«. Le Judov ne mara, pravi. Ker so po njegovem krivi za vse.