favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Guzej: Moja odpravnina ni težka 330 tisoč evrov

Deli na:

V. d. generalnega direktorja RTV Slovenija Anton Guzej zanika pisanje Dela, da naj bi bil upravičen do odpravnine v višini 72 plač oz. 330.685,92 evrov. Maksimalni znesek njegove odpravnine je omejen na 24 plač oz. 172.000 evrov. Zavrnil je tudi navedbe, da zaradi imenovanja Marka Fillija toži RTVS.

V. d. generalnega direktorja RTV Slovenija Anton Guzej zanika pisanje Dela, da naj bi bil upravičen do odpravnine v višini 72 plač oz. 330.685,92 evrov. Maksimalni znesek njegove odpravnine je omejen na 24 plač oz. 172.000 evrov. Zavrnil je tudi navedbe, da zaradi imenovanja Marka Fillija toži RTVS.

Guzej zanika, da bi bilo kjer koli v njegovi pogodbi oz. aneksih k pogodbi zapisana odpravnina v višini 72 bruto mesečnih plač, kar znaša 330.685,92 evra. "Novinarka in verjetno ji je nekdo pomagal iz nadzornega sveta so seštevali korenček, peteršilj in jabolka skupaj," pravi.

Zanika tudi, da bi zaradi domnevno nezakonitega imenovanja novega generalnega direktorja zavoda Marka Fillija tožil RTVS za 50.000 evrov. "Ne tožim RTVS za noben denar, kar ni v kontekstu etike in morale," pravi v. d. generalnega direktorja zavoda.

Ob tem dodaja, da ga novinarka Dela, avtorica članka, v sredo ni poskušala priklicati. Delo sicer navaja, da so vprašanja na Guzeja naslovili preko elektronske pošte. Zato Guzej napoveduje, da bo vložil zahtevo za popravek članka, saj da so notri "same dezinformacije".

Guzej je mandat direktorja RTV Slovenija nastopil 28. februarja 2006. V pogodbi o zaposlitvi, ki jo je sklenil s tedanjim predsednikom programskega sveta Stanetom Grando, naj bi bilo po poročanju Dela zapisana določila o predčasni razrešitvi, po katerih RTVS ne more razrešiti generalnega direktorja iz nekrivdnih razlogov, preden se mu izteče mandat. Če pa se to zgodi, pa mu bi pripadala odpravnina v višini 12 bruto plač. Junija 2008 pa je bil po pisanju časnika sklenjen prvi aneks k pogodbi, ki je odpravnino povišal na 24 plač.

Nekdanjemu direktorju RTVS je mandat potekel konec februarja letos, takrat je bil imenovan tudi za vršilca dolžnosti, saj razpis za novega direktorja ni bil pravočasno pripravljen. Konec maja je bil na mesto novega generalnega direktorja imenovan Filli. Zaradi imenovanja Fillija, ki je bil imenovan z večino glasov navzočih članov programskega sveta, ne pa z absolutno večino, je Guzej nato vložil tožbo. Sodišče je zahtevi za prepoved izvršitve sklepa o imenovanju Fillija ugodilo.