Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grims: Komur je mar za otroke, naj na referendumu glasuje proti

Deli na:
Grims: Komur je mar za otroke, naj na referendumu glasuje proti

Foto: Primož Lavre

Slovenska demokratska stranka (SDS) je včeraj na Jesenicah pripravila pogovorni večer o spremembah zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Te po besedah poslanca Branka Grimsa postavljajo pravice manjšine nad pravice otrok. Kot je opozoril, se bo na referendumu odločalo o temeljnih vrednotah in demokratičnosti družbe.

"Zakonodaja je pisana tako noro, da če se staršem kaj zgodi, otroka ne moreta posvojiti stara starša, lahko pa ga posvojita homoseksualca," je poudaril Grims in dodal, da je to v "nasprotju s temeljnimi vrednotami in principi ne glede na to, ali si lev ali desen". Vsak otrok ima pravico, da odrašča v družini, ki jo sestavljata oba spola, je prepričan.

"V nedeljo gre za pravice otrok in komur je mar zanje, naj gre glasovati in naj glasuje proti," je pozval Grims in dodal, da gre za prelomen trenutek, saj bi zavrnitev novele zakona pomenila nezaupnico vladi. "Nič ni pomembnejše od naših otrok in naše domovine, nič ni pomembnejše od tega in zato je treba iti na referendum," je poudaril.

Skupaj z Metko Zevnik, eno od pobudnic skorajšnjega referenduma o noveli zakona, je pozval zbrane, naj vsak na referendum pripelje vsaj še pet ljudi, ki danes še omahujejo. "Otrok je dar in potrebuje očeta ter mamo in mi smo dolžni varovati očetovstvo, materinstvo in otroštvo. Zato v nedeljo moramo biti proti," je poudarila Zevnikova.

Kot je dejala, zakon ne govori le o zakonski zvezi ampak o mnogo čem, saj ima več kot 200 členov in sprememba, da sta zakonca dve osebi ter ne nujno moški in ženska, vse člene obarva mavrično. "Posega v sfero razmerja med starši in otroci in tudi v del, kjer zakon govori o posvojitvah," je dejala.

Prepričana je, da novela zakona o zakonski zvezi spreminja celotno družbo. "Gre za kulturno revolucijo, ne za izenačevanje pravic," je poudarila in dodala, da gre za zanikanje tistega, kar obstaja že tisočletja in več. Po njenih besedah bo v primeru sprejema novele zakona tudi v šolski sistem prišla vzgoja, ki bo podpirala navedbe v zakonu.

"Gradiva so v pripravi in povsod, kjer so takšno izenačitev sprejeli, se sedaj to dogaja," je povedala Zevnikova in predstavila nekatere primere šolskih učbenikov. Ob tem je dodala, da se bodo na ta način na koncu začela spreminjati tudi biološka in kemijska dejstva.

SDS je sicer nocoj v okviru referendumske kampanje pripravil še poslanska večera v Pesnici pri Mariboru in Vipavi ter javno tribuno v Murski Soboti.