Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grims: Edina dejansko varna politika za Slovenijo je, da ne sprejme nobenega migranta več

Deli na:
Grims: Edina dejansko varna politika za Slovenijo je, da ne sprejme nobenega migranta več

Foto: Primož Lavre

Napačna politika na področju migracij se Evropi vrača kot bumerang, je v odzivu na današnje teroristične napade v Bruslju ocenil poslanec SDS Branko Grims. Ob tem je izrazil sožalje vsem žrtvam in njihovim svojcem.

"Z bombami, ki so se danes razletele v Bruslju, se je razletela tudi zlagana podoba, ki so jo v zadnjem času ustvarjali nekateri politiki in mediji - da dogovor s Turčijo pomeni razbremenitev za Evropo in da je težav konec," je dejal Grims. Po njegovi oceni bruseljska tragedija jasno kaže, da se je problem v resnici šele začel.

"Napačna politika na področju migracij, ki je bila varnostno samomorilska, se sedaj vrača Evropi kot bumerang. Zdaj dejansko nihče ni več varen - ne tu ne tam. Dogodki si bodo sledili kot plaz. Aretacija Abdeslama je povzročila povračilne akcije, ko bodo ti storilci aretirani, bodo sledile nove povračilne akcije," je dodal poslanec SDS.

Zato se mora Evropa po njegovem prepričanju resno soočiti z vprašanjem varnosti. Radikalni islam je treba odstraniti z evropskih tal, brez tega miru in varnosti v Evropi ne bo več, je opozoril.

Napačna migrantska politika ni značilna le za EU v celoti, pač pa po Grimsovi oceni tudi za slovensko vlado. Ob današnjih napadih je tovrstno politiko treba postaviti pod vprašaj, je dejal poslanec SDS. Po njegovih besedah je edina dejansko varna politika za Slovenijo ta, da ne sprejme nobenega migranta več. "V Sloveniji ne potrebujemo ne migrantov ne njihovih zagovornikov, posebej ne tistih s koli v rokah, ki predstavljajo vsaj takšno nevarnost kot migranti sami," je dejal.

Kot je še povedal Grims, bodo poslovne elite v prihodnosti za delovanje iskale države, ki bodo varne. Za Slovenijo je to lahko tudi priložnost, če se le prevetri dosedanje napačne politike in se postavi varnost ljudi na prvo mesto, je poudaril.

Grims je ob tem v vlogi predsednika komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb povedal, da je za sredo že sklical sejo komisije.

Belgijsko prestolnico so zjutraj pretresli bombni napadi. V dveh eksplozijah na glavnem letališču je umrlo 11 ljudi, okoli 55 je ranjenih. Približno uro kasneje je eksplozija odjeknila še na postaji podzemne železnice v evropski četrti, kjer je umrlo 15 ljudi. Belgijske oblasti so potrdile, da je šlo za teroristične napade. V eksploziji na postaji je bil poškodovan tudi slovenski diplomat.