Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gre nekdanji poslanec Andrej Čuš jeseni v bitko za ptujskega župana?

Deli na:
Gre nekdanji poslanec Andrej Čuš jeseni v bitko za ptujskega župana?

Andrej Čuš - Foto: Bobo

Andrej Čuš v primeru predčasnih volitev predlaga skupen nastop Zelenih z SLS, Kanglerjevo stranko, Pirati in Dobro državo.

Nekdanji poslanec, predsednik stranke Zeleni Slovenije Andrej Čuš ima še vedno velike politične načrte. Kot je slišati, naj bi se na jesenskih lokalnih volitvah potegoval za župana Ptuja, za svojo kandidaturo pa želi pridobiti tudi podporo drugih strank. Kot nam je potrdil, se bo o tem odločil do konca meseca.

Svojo stranko pa želi pripraviti na lokalne volitve povsod po Sloveniji in ob tem poiskati politične zaveznike. V načrtu ima tudi združitev vseh zelenih in preimenovanje stranke spet v Zelene Slovenije. Trenutno se imenujejo Andrej Čuš in Zeleni Slovenije, poimenovanje je bilo potrebno zaradi boljše prepoznavnosti na državnozborskih volitvah, na katerih je stranka dosegla dober odstotek glasov in si s tem zagotovila državno sofinanciranje.

Pripravljen je tudi na morebitne predčasne volitve, če aktualne parlamentarne stranke ne bodo izvolile mandatarja in vlade. Janezu Janši čestita za zmago, vendar poudarja, da je s svojo držo vseskozi uničeval alternativo, ki bi mu lahko bila danes dobrodošla opcija za sodelovanje. Hkrati pa manjšinske vlade ali projektne koalicije, kakršno napoveduje Marjan Šarec, povsod po Evropi rastejo kot gobe po dežju, »a na volitve smo šli za to, da kaj spremenimo in obrnemo«.

Zato je pozval k oblikovanju skupne liste z SLS, Pirati, Dobro državo, stranko Franca Kanglerja ter drugo zdravo in zmerno alternativo, »da na volitvah zamenjamo otroke, katerim osebni ego pomeni več kot pa blaginja države.«