Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gorenak želi ugotoviti, kdo je novinarju TV Slovenija razkril tajne podatke

Deli na:
Gorenak želi ugotoviti, kdo je novinarju TV Slovenija razkril tajne podatke

Foto: Bobo

V oddaji »Koalicija sovraštva« na TV Slovenija je avtor oddaje Erik Valenčič omenjal in pokazal vladno poročilo o  ekstremistih, ki ima oznako tajnosti, na svojem blogu piše poslanec SDS Vinko Gorenak. Generalnega državnega tožilca dr. Zvonka Fišerja zato sprašuje, ali je zaradi v oddaji prikazanih dejstev prejel kazensko ovadbo zaradi izdajanja tajnosti ali pa je samoiniciativno uvedel postopek zaradi suma izdaje tajnosti.

Če Fišer ni prejel ovadbe ali sprožil postopka, "moje javno vprašanje štejte za kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, suma storitve kaznivega dejanja izdaje uradne tajnosti", zaključuje Gorenak.

Objavljamo Gorenakovo pismo Fišerju:

Odprto pismo generalnemu državnemu tožilcu dr. Zvonku Fišerju

Med zadnjo oddajo Erika Valenčiča na RTV SLO, ki je skrajno pristransko prikazala stanje na področju ekstremizmov v Sloveniji, je bilo zaznati tudi to, da novinar razpolaga z zaupnimi podatki SOVE. Na generalnega državnega tožilca dr. Zvonka Fišerja sem zato naslovil naslednje javno vprašanje oziroma dprto pismo:

Javno vprašanje – odprto pismo

v zvezi s uvedbo predkazenskega postopka zoper neznanega storilca, ki je novinarju RTV SLO Eriku Valenčiču razkril tajne podatke.

Spoštovani g. generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer!

Dne 28. 01. 2014 je RTV SLO predvajala oddajo z naslovom »Koalicija sovraštva« avtorja Erika Valenčiča. Oddaja, ki je po besedah njenega avtorja nastajala skoraj dve leti, govori o ekstremizmih oziroma ekstremizmih v Republiki Sloveniji. Ob tem ugotavljam, da je avtor oddaje po svojih besedah in preteklih zapisih anarhist in najmanj zagovornik levega ekstremizma in podpornik islamskega ekstremizma. Avtor Erik Valenčič v oddaji jasno omenja »vladno poročilo o  ekstremistih«, ki ga je pripravila SOVA. Še več, celo pokaže ga, kar pomeni, da ta dokument poseduje. Ta dokument ima po meni znanih podatkih iz časa, ko sem opravljal naloge ministra za notranje zadeve in sem se z njim lahko seznanil, oznake tajnosti.

Spoštovani g. generalni državni tožilec dr. Zvonko Fišer!

Iz vaših dosedanjih ravnanj je jasno, da ste občutljivi na sum storitve kaznivega dejanja izdaje uradne tajnosti. Kot veste, ste zelo hitro sprožili ustrezne postopke, tudi za hišno preiskavo na sedežu podjetja Politikis.si, ki naj bi se po vašem mnenju nezakonito dokopalo do zaupnega dokumenta, s katerim ste uvedli finančno preiskavo zoper Janeza Janšo.

Zato vas v zvezi s tem vas sprašujem naslednje:

1. Ali ste na osnovi dejstev, prikazanih v omenjeni oddaji RTV SLO, prejeli kakšno kazensko ovadbo zoper neznanega ali znanega storilca suma storitve kaznivega dejanja izdaje uradne tajnosti in od koga?

2. Ali ste samoiniciativno uvedli predkazenski postopek zoper neznanega ali znanega storilca suma storitve kaznivega dejanja izdaje uradne tajnosti?

Če nič od naštetega ne drži, moje javno vprašanje štejte za kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, suma storitve kaznivega dejanja izdaje uradne tajnosti.

S spoštovanjem,

dr. Vinko Gorenak
POSLANEC