stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Gorenak Cerarju: Vaše vlade nihče več ne posluša

Deli na:
Gorenak Cerarju: Vaše vlade nihče več ne posluša

Foto: Barbara Žejavac

Predsednik vlade Miro Cerar je prvi dan februarske redne seje, ki se je začela s poslanskimi vprašanji, zagotovil, da koalicija deluje in bo tako do konca mandata.

Nikakor ne razpada, je dejal. Predpisi se sprejemajo v skladu z normativnim programom, je odgovoril na poslansko vprašanje Vinka Gorenaka iz SDS glede delovanja vlade do konca mandata.

Gorenak je premierja vprašal, kako bo tudi glede na vse več samostojnih akcij koalicijskih partneric in celo samih poslancev SMC zagotovil nemoteno upravljanje države do volitev v državni zbor. Menil je, da Cerarja nihče več ne posluša. "Smo v nevarnem času, ker opravilno sposobne vlade ni več," je menil opozicijski poslanec.

Če kakšen poslanec vloži v zakonodajni postopek zakonski predlog, je to njegova pravica, je pojasnil Cerar. Izrazil je obžalovanje zaradi stavk, a vlada se s sindikati pogovarja in tako bo tudi po koncu stavk, je poudaril.

Vlada je po Cerarjevih besedah odpravila številne varčevalne ukrepe, zagotavlja tudi stabilnost javnih financ. Ukvarja se z vprašanji glede arbitražnega sporazuma, kadar pa je treba, predlaga ustrezne akte. "Vlada deluje in bo do konca mandata delovala normalno," je zagotovil.

Tudi kadrovska politika po njegovih besedah poteka "v normalnih procesih". Glede očitkov o političnem kadrovanju pred volitvami pa je opozoril, da ima vlada svoje pristojnosti in imenuje kadre, za katere meni, da so ustrezni.

Gorenak je želel razpravo o Cerarjevem odgovoru, o čemer bo DZ glasoval v torek v okviru glasovanj.