blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

Jure Kopušar – obrez!!! Svet24.si

Jure se boji blokade

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Slovenija

Gorenak Cerarju: Vaše vlade nihče več ne posluša

Deli na:
Gorenak Cerarju: Vaše vlade nihče več ne posluša

Foto: Barbara Žejavac

Predsednik vlade Miro Cerar je prvi dan februarske redne seje, ki se je začela s poslanskimi vprašanji, zagotovil, da koalicija deluje in bo tako do konca mandata.

Nikakor ne razpada, je dejal. Predpisi se sprejemajo v skladu z normativnim programom, je odgovoril na poslansko vprašanje Vinka Gorenaka iz SDS glede delovanja vlade do konca mandata.

Gorenak je premierja vprašal, kako bo tudi glede na vse več samostojnih akcij koalicijskih partneric in celo samih poslancev SMC zagotovil nemoteno upravljanje države do volitev v državni zbor. Menil je, da Cerarja nihče več ne posluša. "Smo v nevarnem času, ker opravilno sposobne vlade ni več," je menil opozicijski poslanec.

Če kakšen poslanec vloži v zakonodajni postopek zakonski predlog, je to njegova pravica, je pojasnil Cerar. Izrazil je obžalovanje zaradi stavk, a vlada se s sindikati pogovarja in tako bo tudi po koncu stavk, je poudaril.

Vlada je po Cerarjevih besedah odpravila številne varčevalne ukrepe, zagotavlja tudi stabilnost javnih financ. Ukvarja se z vprašanji glede arbitražnega sporazuma, kadar pa je treba, predlaga ustrezne akte. "Vlada deluje in bo do konca mandata delovala normalno," je zagotovil.

Tudi kadrovska politika po njegovih besedah poteka "v normalnih procesih". Glede očitkov o političnem kadrovanju pred volitvami pa je opozoril, da ima vlada svoje pristojnosti in imenuje kadre, za katere meni, da so ustrezni.

Gorenak je želel razpravo o Cerarjevem odgovoru, o čemer bo DZ glasoval v torek v okviru glasovanj.