minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

1juncaj Ekipa

Družina Junčaj tudi uradno prevzela Muro, ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Slovenija

Golobič: Ne bojim se tožbe

Deli na:

Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič se sodeč po današnjih izjavah ne boji morebitne tožbe nekdanjega predsednika uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Draška Veselinoviča v zvezi z izjavami glede posojil podjetjem v skupini Ultra.

Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič se sodeč po današnjih izjavah ne boji morebitne tožbe nekdanjega predsednika uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Draška Veselinoviča v zvezi z izjavami glede posojil podjetjem v skupini Ultra.

Golobič je na sredini izredni seji DZ glede posojil podjetjem v skupini Ultra pri NLB navajal informacije iz interne preiskave znotraj banke. "Navajal sem poslanca Vizjaka, ki je včeraj neposredno razkril identiteto človeka, ki je nek dokument iz NLB posredoval njemu," je pojasnil.

Na Golobičeve izjave se je danes odzval nekdanji predsednik uprave NLB Draško Veselinovič in izrazil ogorčenje nad "celo vrsto javno izrečenih laži in netočnosti". Veselinovič se o nadaljnjih korakih že posvetuje z odvetnikom.

Golobič je na današnji novinarski konferenci po seji vlade v zvezi z Veselinovičevim odzivom zatrdil, da se nekdanji prvi mož NLB obrača na napačnega. "Jaz nimam težav, če se bo odločil za tožbo. Morda bo s tem prispeval, da se bodo stvari hitreje razjasnile. Sicer pa računam, da bo vendarle k temu svoje prispevala preiskovalna komisija v DZ," je dejal Golobič.

Minister za visoko šolstvo in predsednik stranke Zares je ponovil, da podjetja iz skupine Ultra niso imela nezavarovanih posojil. Da posojila niso bila zavarovana, po njegovih besedah poleg poslanca Andreja Vizjaka (SDS) "trdi samo nek dokument, ki naj bi izhajal iz NLB in ki je opremljen z ničlami".

"Obstaja pa uraden dokument NLB, ki sta ga pisala predsednik in član uprave, torej z imenom in priimkom, v katerem nedvoumno stoji, da so vsa posojila zavarovana in kakšno je njihovo stanje," je danes zatrdil Golobič. Dodal je, da je Ultra vsa posojila dobila po postopku, ki je veljal za vsa podjetja, ki so posojila najemala pri NLB.

Za dokument, ki ga je na sredini seji DZ razkril Vizjak, Golobič, kot trdi, ni vedel. Njegove izjave na seji DZ, da Ultra ni imela reprogramiranih kreditov, zato niso bile natančne, saj je sem izhajal iz dokumentov, ki jih je imel na razpolago. "Vizjak ni dokazal nič, razen da razpolaga z dokumenti, s katerimi razpolaga banka in podjetje, jaz pa ne," je poudaril Golobič.

Premier Borut Pahor je danes na novinarsko vprašanje, ali minister Golobič še uživa njegovo zaupanje dejal, da se zdaj osredotoča na delo vlade. "Ko bom ocenil, da katera stvar zaradi tega ali onega razloga v pristojnosti vlade ne more biti opravljena, bom sprejel določene ukrepe. Za zdaj pa menim, da vlada pelje stvari naprej in v pravo smer," je zatrdil Pahor in dodal: "Ko se bom odločil za spremembo, boste o tem obveščeni."