muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

kristijan-kozole Njena.si

Kmetija: Kristijan utrpel hudo nesrečo

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Golob uspešno prestal operacijo, jutri bo že doma

Deli na:
Golob uspešno prestal operacijo, jutri bo že doma

Goloba zaradi bolniške odsotnosti nadomešča Mesec. - Foto: Sa.R.

Predsednik vlade Robert Golob je uspešno prestal operacijo kile in se dobro počuti, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Iz Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana ga bodo predvidoma odpustili v soboto, od sredine prihodnjega tedna pa naj bi že normalno opravljal svoje obveznosti, so še dodali.

V času bolniške odsotnosti ga sicer nadomešča podpredsednik vlade Luka Mesec, so pred dnevi sporočili iz premierjevega kabineta.

Po besedah v. d. strokovnega direktorja UKC Ljubljana Gregorja Norčiča je Golob v kliničnem centru prestal rutinsko laparoskopsko operacijo dimeljske kile. Golob se je že zbudil iz narkoze, premestili so ga na oddelek, kjer bo nadaljeval z okrevanjem. S potekom operacije so v UKC po besedah Norčiča zadovoljni. Premier do nadaljnjega ostaja na opazovanju, a pričakujejo, da bo v kratkem odpuščen iz bolnišnice.

Ob tej priložnosti se je strokovni direktor zahvalil celotni ekipi, kirurgom, anesteziologom, inštrumentarkam, administratorkam in drugim sodelavcem. "Številni od njih so prišli v službo pred začetkom rednega delovnega časa ali ostali po dežurni službi, da smo lahko predsedniku vlade nudili nujno zdravljenje," je povedal in dodal, da je zaradi zdravstvenih težav Golob v zadnjih tednih že s težavo opravljal svoje državniške obveznosti.

Na vprašanje, kako pogoste so zdravstvene težave, ki jih je imel Golob, je Norčič odgovoril, da so relativno pogoste. Zdravljenje izvajajo vse slovenske bolnišnice, UKC Ljubljana pa na leto izvede več sto tovrstnih posegov.