Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Golob potrdil: v politiko gre s prevzemom Lebnove stranke Z.Dej

Deli na:
Golob potrdil: v politiko gre s prevzemom Lebnove stranke Z.Dej

Robert Golob - Foto: Bobo

Nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob je na današnji novinarski konferenci družbe potrdil, da bo kandidiral na sredinem kongresu stranke Z.Dej. Drugih podrobnosti ni želel razkrivati.

Golob je pojasnil, da je današnjo novinarsko konferenco sklicalo podjetje Gen-I, zato na njej ni želel govoriti o svoji "novi poti" oziroma politiki.

Kljub temu se pričakovano novinarskim vprašanjem o tem ni mogel izogniti. Tako je vendarle razkril, da se v sredo začenja njegova politična pot, ko bo kandidiral na kongresu stranke Z.Dej nekdanjega okoljskega ministra Jureta Lebna, v katero se je že včlanil. "Menda je mesto prazno. Kaj se bo dogajalo v sredo, bomo videli v sredo. To je čar dogodivščine," je dejal Golob.

Vse ostalo bodo na kongresu najprej slišali člani stranke Z.Dej, je povedal, saj da je to edino pošteno. "To je spoštovanje, da ne izvedo preko medijev, samo tako bom lahko jaz od njih pričakoval spoštovanje," je pojasnil.

Dodal je, da je to ključna razlika med politiki, ki se radi pohvalijo s tem, kaj bodo storili, in med "nami iz realnega sveta, ki se raje pohvalimo s tistim, kar smo uspeli narediti in deliti z drugimi".

Že v svoji predstavitvi je sicer večkrat namignil, da bodo napake v državi "odpravili aprila".



Med drugim je izpostavil kulturo vrlin in ravnovesje oziroma združevanje na videz nemogočih ciljev, kar da je uspelo tudi družbi Gen-I. Kot ključno je tako izpostavil prizadevanja za to, da imaš lahko istočasno najvišji BDP, najnižje cene življenja, najvišje plače državljanov in nič dolga. "Si predstavljate, kakšna država bi to bila," je vprašal.

Pri tem je izpostavil vlaganje v prave stvari. Kot potrebno usmeritev delovanja v politiki je navedel zeleno in digitalno ter vlaganje v ljudi. Ključ pa je tudi delitev ustvarjenega, je dodal.

Meni, da je treba spremeniti politično kulturo v državi, saj brez spremembe politične kulture ne more biti spremembe v državi. "Jeza in strah vodita samo v pogubo, to velja tako za posameznika in tudi za državo," je dejal Golob, ki po 24. aprilu napoveduje "več svetlobe".

Tako verjame v vrednote, kot sta spoštovanje in sodelovanje. Kdor te vrednote izpodbija, "človek, ki mu je ultimativna vrednota zbujanje strahu med državljani, ta ne bo nikoli moj sogovornik", je dejal.

Dejal je tudi, da bo njegova naslednja služba najbrž v parlamentu, a dodal, da o tem ne odloča sam.