Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Glavni odbor SLS podprl Marko Zidanška, klavzure ne bo

Deli na:
Glavni odbor SLS podprl Marko Zidanška, klavzure ne bo

Foto: Facebook

Propadel je še en načrt strmoglavljenja prvaka SLS Marka Zidanška, saj je glavni odbor na ponedeljkovi seji zavrnil predlog skupine za prenovo pod vodstvom Janeza Remškarja o sklicu klavzure, na kateri bi se pogovorili o prihodnosti stranke.

Glavni odbor je analiziral volitve v državni svet, kjer je bila SLS zmagovalka volitev, in predsedniške volitve, na katerih je nastopila kandidatka SLS Suzana Lara Krause. Ta je sicer prejela zgolj 0,78 odstotka glasov, zato pa je stranka na volitvah v državni svet dobila kar sedem državnih svetnikov. Člani so se tudi seznanili z osnutkom gospodarskega programa za prihodnje državnozborske volitve in s poročilom o delom evropskega poslanca SLS/EPP Franca Bogoviča.

Dr. Andrej Umek je predstavil prednostne ukrepe SLS za prihodnjo Vlado RS. Med najpomembnejšimi so izboljšanje vodenja in upravljanja v gospodarstvu, posodobitev delovnopravne zakonodaje ter sprememba insolvenčne in davčne zakonodaje. Slednja mora postati bolj privlačna za domače in tuje investitorje ter podjetnikom prijazna. To je pravi način za povečanje vlaganja v novodobno infrastrukturo, popolne preobrazbe pa bo deležen tudi izobraževalni sistem. Vsi ukrepi so odgovor na velike spremembe, ki so se že začele dogajati v okviru industrije 4.0.

»V SLS se zavedamo pomena zgodnjega ukrepanja in pravih rešitev za zagotavljanje nadaljnjega razvoja slovenskega gospodarstva.  Verjamemo, da gredo rešitve, ki jih pripravljamo v sodelovanju s strokovnjaki, v pravo smer in to nas postavlja več korakov pred vso ostalo politično konkurenco. Ker je gospodarski razvoj ključnega pomena za blaginjo državljanov, bo to ena osrednjih točk, s katerimi bomo nastopili na volitvah,« je povedal predsednik SLS Marko Zidanšek ob robu seje glavnega odbora SLS, ki se je je udeležilo veliko županov in novoizvoljenih državnih svetnikov.

Kot sporočajo v SLS, so bili člani glavnega odbora zadovoljni z zgodovinskim uspehom SLS na volitvah v Državni svet RS, obenem pa so se predsedniški kandidatki Suzani Lari Krause zahvalili za njeno pripravljenost, da se izpostavi, in energijo, ki jo je vložila v kampanjo, v kateri je korektno predstavljala prenovljeno SLS. »Iz vrst članov GO SLS je bilo slišati veliko pozivov h enotnosti, mnogi so obsodili dejanja nekaterih pozornosti željnih posameznikov, ki prek medijev poskušajo izkriviti pogled na visoko podporo vodstva znotraj stranke. Njihovi pozivi so se polegli, saj so s strani Glavnega odbora SLS dobili jasno sporočilo, da najvišji organ SLS med dvema kongresoma ne podpira predlagane klavzure,« so še sporočili iz SLS.

V zvezi z našim člankom o SLS se oglasil tudi ustavni pravnik dr. Jurij Toplak, sin staroste SLS dr. Ludvika Toplaka, ki podpira skupino za prenovo stranke. Jurija Toplaka smo navedli kot enega od možnih kandidatov za novega predsednika SLS v primeru Zidanškove zamenjave. »Nikoli nisem in ne bom kandidiral za nobeno funkcijo v SLS. Na stranko nikoli ne pomislim in o njej že deset let niti ne berem in ne vem nič. Tako oddaljena je od mene, da mi je bližje najbolj oddaljena zvezda,« nam je sporočil Jurij Toplak.