dominika švarc pipan, maša kociper, branko lobnikar Svet24.si

Dodatno poročilo Lindava o morebitnih političnih...

ruski državljani, zemun Svet24.si

V Srbiji jih je kot Rusov

bostjan lindav sta2 Necenzurirano

Je policija "Janševa" ali ne? #analiza

damir crncec pl4 Reporter.si

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju ...

spanija enrique Ekipa24.si

Odjeknilo je! Španija se je odločila o usodi ...

Teja Arlič Odkrito.si

Teja Arlič - S tem pri njej ne moreš zgrešiti!

slovenija norveska lv Ekipa24.si

Bomba vseh bomb: vroči slovenski reprezentant ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

So Golob in glavni v Gibanju Svoboda vedeli, da je Faila Pašić v zvezi z osumljenim posiljevalcem Alnajjarjem?

Deli na:
So Golob in glavni v Gibanju Svoboda vedeli, da je Faila Pašić v zvezi z osumljenim posiljevalcem Alnajjarjem?

Obdolženec za posilstvo Mustafa Alnajjar in Faila Pašić na praznovanju volilne zmage Gibanja Svoboda - ob njima na levi Marta Kos. - Foto: Primož Lavre

V stranki Gibanje Svoboda so nedavno zaposlili Failo Pašić, katere donedavni partner Mustafa Alnajjar je utemeljeno osumljen posilstva mladoletnice. Pašićeva, ki je dobro vedela, česa je Alnajjar obdolžen, je v zvezi z njim vztrajala vse do pred kratkim, 24. aprila letos pa ga je privedla celo v ljubljansko Cvetličarno, kjer je Gibanje Svoboda praznovalo svojo volilno zmago.

Na stranko smo naslovili več vprašanj, pri čemer smo tudi navedli, česa je obdolžen njen partner, kako se je ona odzvala na kazenski postopek zoper njega zaradi utemeljenega suma posilstva mladoletnice, da ga je peljala celo v volilni štab stranke, kjer je skupaj z njo stal ob vodilnih.

Afera posilstva: Donedavni partner humanitarke Faile Pašić je obdolžen posilstva mladoletnice

Po besedah naših virov so bili namreč v vodstvu stranke že pred volitvami, ko je bila Pašićeva v njihovem volilnem štabu, vedeli za ta kazenski proces. Vprašali smo jih torej, ali so res že pred volitvami vedeli za kazenski postopek zoper Alnajjarja? Kdo je vedel, kdaj je izvedel in od koga? Kaj je bilo s strani stranke rečeno ge. Pašić glede njenega razmerja z obdolženim in kako komentirajo, da je tega človeka pripeljala v štab stranke na volilni dan? Ali je zaposlena v stranki, kdaj je bila zaposlena, katero je njeno delovno mesto? Bodo zoper njo zaradi ravnanja v tej zadevi kako ukrepali?

Odgovorom na večino vprašanj so se izognili, odziv objavljamo v celoti:

»V Gibanju Svoboda ostro obsojamo vsako obliko nasilja. Ob tem poudarjamo, da bi morali biti postopki zoper domnevne storilce opravljeni v krajšem času, kot se dogaja sedaj in z večjo občutljivostjo za žrtve takih dejanj.

Faila Pašić je kot prostovoljka sodelovala v naši volilni kampanji, sedaj pa je zaposlena v stranki. Njen nekdanji partner nikoli ni bil povezan z Gibanjem Svoboda niti ni bil vabljen na naše dogodke. Tako tudi ni bil vabljen na dogodek na dan volitev. Prepričani smo, da je treba ljudi ocenjevati po dejanjih njih samih, ne pa po dejanjih njihovih partnerjev, znancev ali prijateljev. Faila Pašić je sicer dolgoletna humanitarna aktivistka.«

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, ki je na nekaterih fotografijah v družbi Pašićeve in Alnajjarja, pa je včeraj za Siol povedala, da je za vso zadevo izvedela iz medijev:

»Faila Pašić (je - kot je meni znano - kot prostovoljka pomagala v kampanji Gibanja Svoboda, vendar) ni bila kandidatka za zaposlitev v kabinetu predsednice Državnega zbora. V zvezi s Failo Pašić sem šele iz medijev izvedela najprej, kdo je bil njen nekdanji partner, kot tudi o obtožbah, v zvezi s katerimi zoper njega teče postopek zaradi suma spolnega napada na mladoletno osebo. Tovrstna dejanja, v kolikor se v postopku izkažejo za resnična, terjajo od nas obsodbo, storilec pa ne sme ostati nekaznovan.«