20220513-01138259 Svet24.si

VIDEO: Za poslanko NSi "knjiga vseh knjig" nad ...

Vladimir Putin Svet24.si

Putin spregovoril: "Ljudje so se odločili, ta ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Rusi črpajo denar iz SIJ, ki državo prosi za ...

predsedniski kandidati Reporter.si

Šurla za Al Jazeero Balkans: Janez Janša je ...

doncic musa Ekipa24.si

Hahaha, kakšen car! Ne boste verjeli, kakšen ...

Korgija2 Odkrito.si

Korgiji kraljice Elizabete II. so bili z njo, ko ...

krznar ilicic Ekipa24.si

Trener Maribora odgovoril na najbolj vroče ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

So Golob in glavni v Gibanju Svoboda vedeli, da je Faila Pašić v zvezi z osumljenim posiljevalcem Alnajjarjem?

Deli na:
So Golob in glavni v Gibanju Svoboda vedeli, da je Faila Pašić v zvezi z osumljenim posiljevalcem Alnajjarjem?

Obdolženec za posilstvo Mustafa Alnajjar in Faila Pašić na praznovanju volilne zmage Gibanja Svoboda - ob njima na levi Marta Kos. - Foto: Primož Lavre

V stranki Gibanje Svoboda so nedavno zaposlili Failo Pašić, katere donedavni partner Mustafa Alnajjar je utemeljeno osumljen posilstva mladoletnice. Pašićeva, ki je dobro vedela, česa je Alnajjar obdolžen, je v zvezi z njim vztrajala vse do pred kratkim, 24. aprila letos pa ga je privedla celo v ljubljansko Cvetličarno, kjer je Gibanje Svoboda praznovalo svojo volilno zmago.

Na stranko smo naslovili več vprašanj, pri čemer smo tudi navedli, česa je obdolžen njen partner, kako se je ona odzvala na kazenski postopek zoper njega zaradi utemeljenega suma posilstva mladoletnice, da ga je peljala celo v volilni štab stranke, kjer je skupaj z njo stal ob vodilnih.

Afera posilstva: Donedavni partner humanitarke Faile Pašić je obdolžen posilstva mladoletnice

Po besedah naših virov so bili namreč v vodstvu stranke že pred volitvami, ko je bila Pašićeva v njihovem volilnem štabu, vedeli za ta kazenski proces. Vprašali smo jih torej, ali so res že pred volitvami vedeli za kazenski postopek zoper Alnajjarja? Kdo je vedel, kdaj je izvedel in od koga? Kaj je bilo s strani stranke rečeno ge. Pašić glede njenega razmerja z obdolženim in kako komentirajo, da je tega človeka pripeljala v štab stranke na volilni dan? Ali je zaposlena v stranki, kdaj je bila zaposlena, katero je njeno delovno mesto? Bodo zoper njo zaradi ravnanja v tej zadevi kako ukrepali?

Odgovorom na večino vprašanj so se izognili, odziv objavljamo v celoti:

»V Gibanju Svoboda ostro obsojamo vsako obliko nasilja. Ob tem poudarjamo, da bi morali biti postopki zoper domnevne storilce opravljeni v krajšem času, kot se dogaja sedaj in z večjo občutljivostjo za žrtve takih dejanj.

Faila Pašić je kot prostovoljka sodelovala v naši volilni kampanji, sedaj pa je zaposlena v stranki. Njen nekdanji partner nikoli ni bil povezan z Gibanjem Svoboda niti ni bil vabljen na naše dogodke. Tako tudi ni bil vabljen na dogodek na dan volitev. Prepričani smo, da je treba ljudi ocenjevati po dejanjih njih samih, ne pa po dejanjih njihovih partnerjev, znancev ali prijateljev. Faila Pašić je sicer dolgoletna humanitarna aktivistka.«

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, ki je na nekaterih fotografijah v družbi Pašićeve in Alnajjarja, pa je včeraj za Siol povedala, da je za vso zadevo izvedela iz medijev:

»Faila Pašić (je - kot je meni znano - kot prostovoljka pomagala v kampanji Gibanja Svoboda, vendar) ni bila kandidatka za zaposlitev v kabinetu predsednice Državnega zbora. V zvezi s Failo Pašić sem šele iz medijev izvedela najprej, kdo je bil njen nekdanji partner, kot tudi o obtožbah, v zvezi s katerimi zoper njega teče postopek zaradi suma spolnega napada na mladoletno osebo. Tovrstna dejanja, v kolikor se v postopku izkažejo za resnična, terjajo od nas obsodbo, storilec pa ne sme ostati nekaznovan.«