Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Slovenija

Gejevski lobi v politiki: Janša s prstom pokazal na glavno tajništvo Nove Slovenije

Deli na:
Gejevski lobi v politiki: Janša s prstom pokazal na glavno tajništvo Nove Slovenije

Foto: Primož Lavre - Poslovnež Janez Škrabec je aboniran na infrastrukturne projekte, ki jih plačujejo država ali državne firme (levo Jernej Vrtovec, desno Robert Ilc, oba iz NSI).

Tradicionalna in konservativna Srbija je pred kratkim dobila predsednico vlade Ano Brnabić, ki v javnosti ne skriva, da je lezbijka. Medtem pa se v Sloveniji, ki naj bi bila bolj liberalna, do zdaj niti eden od vidnih politikov ali političark ni javno predstavil kot homoseksualec.

Gre za zelo dvolično ravnanje: že po statistiki so tudi med vplivnimi politiki na državni ravni zagotovo homoseksualci, vendar to prikrivajo. Toliko bolj to bode v oči, saj zlasti na levici vseskozi razglašajo agendo »vsi drugačni – vsi enakopravni« in deklarativno podpirajo geje in lezbijke, sami pa se nočejo izpostaviti oziroma celo živijo dvojno življenje – na papirju zvesti možje, dejansko homoseksualci ali biseksualci.

Politični analitik dr. Matevž Tomšič je to prav tako označil za hipokrizijo, ki ni značilna le za slovenske politike, ampak tudi za druge znane javne osebnosti. To igro igrajo tudi dominantni mediji, kar se je pokazalo ob tragični smrt Gašperja Tiča, pravi Tomšič. Pa čeprav je bila prav ta okoliščina ključna pri igralčevem uboju.

Mediji, ki se razglašajo za liberalne in strpne, so o njegovi usmerjenosti skoraj vsi molčali, kot da je s tem kaj narobe. Gre za dvojno moralo, opozarja, kar na levici pogosto očitajo desnemu polu. Nekateri politiki si omislijo žene ali partnerice, da navzven za volivce delujejo kot heteroseksualci, v ozadju pa živijo dvojno življenje. Po mnenju Tomšiča vsaj politikom na levici javna opredelitev »sem homoseksualec« ne bi smela škoditi, če je njihovo volilno telo dejansko liberalno, brez predsodkov, strpno.

Lani je v intervjuju predsednik SDS Janez Janša dejal, da je nekoč trdno stranko NSI po odstopu dr. Bajuka »prevzel aparat glavnega tajništva, prek njega pa nato sčasoma v dobršni meri prikrit homoseksualni lobi, ki ima močne lovke v Katoliški cerkvi, delu gospodarstva, državni administraciji in represivnem aparatu.«

Pri NSi so za Reporter te besede Janše označili kot neresnične, nizkotne in nevredne komentarja. Bliža se čas volitev, razumejo, da se nekateri bojijo vse večje podpore, ki jo dobiva NSI. Poudarjajo, da v stranki delujejo transparentno in v njej, drugače kot v kakšnih drugih strankah, lobiji ne delujejo. Nekateri pa uporabljajo laži in izmišljotine, da bi škodovali kredibilnosti in dobremu imenu NSI.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24