Revija Reporter
Slovenija

Gasilci so prišli pogasit požar in našli mamila

STA

11. apr. 2018 11:51 Osveženo: 11:55 / 11. 4. 2018

Deli na:

Gasilci so v nedeljo ponoči ob gašenju požara v stanovanjskem objektu na območju Škofje Loke naleteli na prostor za proizvodnjo droge. Kriminalisti so zato opravili hišno preiskavo in odkrili več deset sadik konoplje. Osumljenca bodo kazensko ovadili.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je bil požar v stanovanjskem objektu verjetno posledica vžiga snovi na štedilniku. Ogenj je poškodoval kuhinjo, eno osebo pa so zaradi vdihavanja dima odpeljali v zdravstveno ustanovo in zadržali na zdravljenju.

V tem času so škofjeloški kriminalisti pridobili odredbo preiskovalnega sodnika za hišno preiskavo, saj so gasilci med intervencijo v objektu naleteli na prostor za proizvodnjo prepovedane droge.

Moškemu, ki so ga takoj po požaru zaradi vdihavanja dima odpeljali na zdravljenje, so nato v ponedeljek za čas postopka odvzeli prostost in pri njem opravili hišno preiskavo. V njej so zasegli več deset sadik konoplje različnih velikosti ter predmete in pripomočke za proizvodnjo prepovedane droge.

Zaradi utemeljenega suma kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami in povzročitvijo požara, bodo kriminalisti moškega kazensko ovadili.